Worden Spraakassistenten ook bij ons een kadotopper tijdens de kerstperiode?

Echo-Fire-HomeMini.png

Hoewel Google Home en Amazon Echo officieel niet te koop zijn in België en Nederland is het toch een koud kunstje om er eentje op de kop te tikken. Beide zijn namelijk te koop in de ons omringende landen. Zo vind je ze bij onder meer Fnac in Frankrijk en MediaMarkt in Duitsland.

En met de Kerstperiode die eraan komt zijn er velen onder ons die een bezoekje aan een   Weihnachtsmarkt in Duitsland zullen meepikken en dan kan je makkelijk even een MediaMarkt of Saturn binnenstappen om een Google Home of Amazon Echo aan te schaffen. Bij MediaMarkt vind je zelfs een apart hoekje met met Spraakassistenten.

MediaMarkt-Aken-SpraakassistentenZelf zijn we een MediaMarkt in Aken en Keulen binnengestapt en daar vonden we de volgende spraakassistenten: GoogleHome, GoogleHome Mini, Amazon Echo en de Amazon Echo Dot. Ook de Fire TV Stick met Alexa troffen we er aan voor wie hierin interesse zou hebben. De onlangs gelanceerde Amazon Echo Plus hebben we echter niet aangetroffen. De Echo Plus die wij nu in ons bezit hebben is aangekocht via Ebay Duitsland. Hier moet je rekening houden dat je uiteraard wat meer betaald dan de reguliere verkoopprijs op Amazon en er normaliter nog verzendkosten worden aan toegevoegd.

Bij de aankoop moet je uiteraard rekening houden dat zowel Google Home als Amazon Echo niet beschikbaar zijn met Nederlandse Spraakassistent en je ze dus enkel kunt aansturen in het Engels of het Duits. Dat beide met Nederlands in de toekomst op de proppen zullen komen staat in de sterren geschreven. Wanneer is natuurlijk een open vraag.

Wij vermoeden dat Google hier over de beste kaarten beschikt gezien ze al vele jaren kennis en ervaring in huis hebben met Google Translate en ze daardoor al over een heel brede talenkennis beschikken. Het verbaast ons dan ook een beetje dat Google dit concurrentiële voordeel nu al niet uitbuit, want dat zou hen in vele landen, waaronder België en Nederland, een mooie voorsprong geven tov Amazon.

Over het installeren en gebruiken van Google Home en Amazon Echo zullen we het in een volgende bijdrage hebben. Maar we kunnen nu al meegeven dat dit uiterst eenvoudig is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s