Goedkope WiFi-Stekkermodule Esolom met Alexa en Google Assistant

Esolom-WiFi-Stekkermodule

Soms kan een op het eerste zicht banaal product toch voor mooie oplossingen zorgen. Stekkermodules kennen we voornamelijk van uit de tijd dat X10 Domotica nog hoge toppen scheerde. Binnen X10 waren stekkermodules een belangrijk onderdeel van een Domoticasysteem. Maar die dagen liggen toch al enkele jaren achter ons.

Het kan dus op het eerste zicht wat vreemd lijken dat stekkermodules een kleine revival kennen. Maar de Esolom Stekkermodule is de moeite waard om eens onder de loupe te nemen. Want de stekkermodules die nu op de markt zijn kan je niet echt vergelijken met de X10 Modules.

De WiFi Stekkermodule van Esolom biedt dankzij de WiFi-integratie aansturing vanop afstand zonder de hulp van een Hub en is bovendien via Google Assistant en Alexa met spraakcommando’s aan te sturen. Zelfs aanwezigheidssimulatie is met de slimme Esolom stekkermodules mogelijk.Esolom-Alexa.jpg

Deze slimme stekkermodule is sinds op kort op de markt en trok onmiddellijk fors de aandacht door zijn lage prijs gekoppeld aan behoorlijk wat functionaliteit.

Naast spraaksturing en controle vanop afstand kun je timerfuncties instellen en is de aanwezigheidssimulatie een adequate afschrikking tegen potentiële inbrekers wanneer je er niet bent.

De installatie is in 3 stappen uiterst simpel:

  • Zoals reeds gezegd heb je geen hub nodig en het enige wat je moet doen is Esolom op een standaard stopcontact aansluiten en er daarna een ‘dom’ apparaat of lamp op aansluiten.
  • De eFamilyCloud-app downloaden en via het lokale WiFi-netwerk met de  Esolom Stekkermodule verbinden.
  • Apparaten of verlichting via de app automatisch aansturen op basis van timers of met een spraakcommando via Alexa of Google Assistant.

De slimme stekkermodule van Esolom is momenteel enkel te koop op Amazon Duitsland voor slechts 18,99 Euro.

Dat stekkermodules een revival kennen is wellicht wat overdreven, maar zo is er naast Esolom ook het Britse WIFIPLUG dat zijn standalone WiFi Stekkermodule op de CES2018 in januari zal voorstellen en zo zijn er nog een aantal slimme stekkermodules op de markt.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s