KLEVERNESS gaat voor simpele, maar krachtige Domotica aan een zacht prijsje

Kleverness-01.png

De insteek van Kleverness, een startup uit San Francisco, is simpel: slimme verlichting behoeft geen slimme lampen. Het is de meest recente innovatie op het vlak van intelligente Domotica- en verlichtingsoplossingen voor de #slimmewoning.

Met Kleverness kun je je verlichting installeren zonder ingrijpende veranderingen in je woning of de aanschaf van dure lampen. Het systeem bestaat uit 2 delen: een centrale hub en een module onder de vorm van een schakelaar, dimmer of stopcontact. De installatie is echt DIY. Nadat je de hub op je WiFi hebt aangesloten hoef je enkel nog de bestaande schakelaar of stopcontact vervangen door de Kleverness schakelaar en je woning is klaar zijn nieuwe slimme verlichting look.

Veel andere Domotica systemen vereisen vaak een gecompliceerde installatie met nieuwe bekabeling en vaak ook de aanschaf van dure hardware. Niets van dat alles bij Kleverness. Via de Kleverness Hub kan je via de app op je smartphone lichten en apparaten aansturen in je woning. In de app kun je ook het energieverbruik opvolgen van elke schakelaar, dimmer of stopcontact zodat je kunt besparen op je elektriciteitsfactuur.

Kleverness-02Elke Kleverness schakelaar kan tot 3 schakelaars aansturen en de dimmer kun je controleren met handbewegingen.

De Kleverness componenten werken als in een mesh-netwerk waardoor elke schakelaar, dimmer en stopcontact ook een RF-zender is en er voor de interne communicatie tussen de verschillende componenten geen WiFi- of Bluetooth communicatie nodig is. Het systeem is daardoor enorm schaalbaar waardoor een dekking van de ganse woning makkelijk te realiseren valt.

Je kunt je domotica voorkeuren voor Kleverness van eender waar instellen met je smartphone, smartwatch, tablet desktop of laptop. Elke Kleverness schakelaar of dimmer heeft een reikwijdte van ca 45m en één Klever Hub kan tot 512 apparaten ondersteunen zodat één hub wellicht voldoende is voor je #slimmewoning.

Kleverness beweert dat het ook gebruikt maakt van AI technologie om je verlichting scenario’s aan te leren zodat wanneer je op vakantie vertrekt de verlichting op willekeurige tijdstippen inschakelt waardoor het lijkt dat er toch iemand thuis is.

In de Kleverness app kun je persoonlijke verlichtingsschema’s instellen in functie van je dagelijkse levenspatroon zodat de verlichting wordt ingeschakeld wanneer je thuiskomt van je werk en wordt uitgeschakeld wanneer het bedtijd is.

Maar Kleverness gaat nog een stapje verder door het systeem compatibel te maken met andere slimme producten zoals Apple HomeKit, Amazon Echo, Google Home en Samsung SmartThings wat de mogelijkheden in één klap enorm vergroot.

Je kunt Kleverness voorbestellen op Kickstarter vanaf $87, waarvoor je een Klever Hub en een Klever schakelaar of dimmer krijgt. Beschikbaar in 2 kleuren: wit en zwart. Levering is voorzien voor mei 2018.

Klik hier voor de presentatievideo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s