Color Swing: de lamp die zijn licht aanpast aan zijn omgeving

Ambilight-Color-Swing-Gallery-Arcobaleno-0x0

Verlichting is even belangrijk als de meubels die je kiest voor de invulling van je woning. Het Italiaanse designbedrijf Digital Habits heeft dat goed begrepen. De ontwikkeling van de slimme lamp ‘Color Swing’ met herkenning van de omgevingskleur waarbij de lamp de kleur van het licht aanpast aan zijn omgeving past perfect in dat plaatje.

Daardoor zorgt Color Swing altijd voor de gepaste verlichting op basis van de kleur onder de lamp. Hiervoor maakt deze lamp gebruik van een kleurensensor. Deze sensor detecteert de kleur van alles wat zich onder de lamp bevindt om automatisch licht te geven en zo voor de juiste sfeer in de kamer te zorgen.

Deze technologie is niet nieuw. Want je zou zelf een soortgelijke lamp met kleurensensor in mekaar kunnen knutselen met de kleurensensor van Adafruit die slechts $8 kost.

Op dit moment bevindt Color Swing zich nog in de prototype-fase en er zijn niet onmiddellijk plannen om het op de markt te brengen. Maar als je wenst kun je al een vergelijkbaar product kopen op Amazon: de ColorUp Magic Color Sensing Lamp op amazon.com voor $99.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Meer info over Color Swing vind je op de website van Digital Habits. Klik hier voor de presentatievideo.

Bron: Stuffi
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s