COQON: met 1 hub en 1 app je #slimmewoning draadloos aansturen

coqon-domoticahub

Er zijn inmiddels ontelbare Domotica-oplossingen op de markt. Je hebt er van grote merken, maar minder bekende doch performante van kleine startups. Het bij ons nog onbekende Coqon uit het Duitse Bremen kan je inmiddels wel bij de grotere namen rekenen. Met meer dan 80 eigen producten beschikt het over een volwassen gamma aan oplossingen en toepassingen om aan alle noden van de veeleisende gebruiker in de #slimmewoning te voldoen.

Kort geleden stelde Coqon op IFA2017 zijn software Versie 2.0 voor met niet alleen een compleet vernieuwd interface, maar ook ondersteuning biedt voor Domotica producten van andere merken. De veiligheid van het systeem wordt door Coqon hoog in het vaandel gevoerd door een versleuteling die ook gebruikt wordt door banken en financiële instellingen.

Coqon-Smarthome.jpg

De volledig herwerkte app moet tot een compleet nieuwe en verbeterde  gebruikerservaring leiden. Voor de gebruiker zal de nieuwe app nog eenvoudiger en makkelijker te bedienen zijn. Het ziet er daarom ook allemaal veel intuïtiever uit en de nieuwe app-structuur zorgt er ook voor dat scenario’s makkelijker geprogrammeerd kunnen worden.

Met deze update  is er nu ook ondersteuning voor Philips Hue en zelfs Sonos 2.0 waarmee je in de app afspeellijsten kunt afspelen en ook Cover en Songdetails worden in de app getoond. Er werd ook bijzondere aandacht besteedt aan de Verwarming in de woning met tijdsschema’s die grafisch worden voorgesteld waardoor je alles makkelijker kunt aansturen.

De afzonderlijke componenten van het systeem heeft Coqon in categorieën onderverdeeld:

  • Qbox: is het hart van het systeem en wordt met WiFi verbonden. Zo heb je ook vanop afstand controle over het Coqon Domoticasysteem. Z-Wave, Q-Wave (een eigen ontwikkeling van Coqon) en een derde protocol, dat hobbyisten zelf kunnen installeren, zijn de domoticaprotocollen waarmee Qbox communiceert met de slimme sensoren.
  • Qcam: verscheidene beveiligingscamera’s zowel voor binnen als buiten.
  • Qheat: een thermostaat met Z-Wave
  • Qlight: meerdere schakelaars en tussenstekkers om de verlichting aan te sturen.
  • Qsecure: meerdere beveiligingssensoren zoals bewegingsmelders, deur/raamcontacten, enz…
  • Qsense: wandschakelaars en afstandsbedieningen met Q-Wave
  • Qshutter: aansturing voor rolluiken en jalouzieën
  • Qmedia: HiFi-systemen voor wandmontage

Meer info op http://www.coqon.de

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s