Met de Slimme Fietshelm van Lumos Helmet veiliger door het verkeer in deze donkere dagen

Image.jpegWie als fietser in deze donkere dagen onderweg is heeft het niet onder de markt en is blij met elke vorm van verlichting die een rit door het drukke verkeer veiliger maakt.

Naast de gebruikelijke lampen op je fiets maken fietsers die veel op de baan zijn zich ook opmerkzaam met reflecterende kledij… of met de fietshelm van Lumos.

Deze fietshelm beschikt aan de voorzijde over een rij van 10 heldere LED-lichtjes en aan de achterzijde heb je er niet minder dan 38. Het straffe aan de lichtjes achteraan is dan ze ook dienen als richtingaanwijzers. Met een klein apparaatje dat je aan het stuur bevestigt kun je middels 2 knoppen de richtingaanwijzer naar links of rechts activeren. Een biepgeluid informeert je welke richting geactiveerd is.

Bij bruusk remmen dient een deel van de lampjes op de achterzijde van de helm als remlicht zodat achteropkomende fietsers en/of voertuigen zien dat je aan het remmen bent. Deze functie is momenteel nog in de beta-fase en vereist de koppeling met een smartphone omdat voor deze functie gebruikt wordt gemaakt van de sensoren van de smartphone.

De bijhorende app dient voor het activeren van het remlicht, nazicht van de batterijstand of om de frequentie van het biepgeluid in te stellen. De oplaadbare batterij van de helm gaat opv één oplaadbeurt zo’n 14 dagen mee.

Lumos Helmet is beschikbaar in 5 kleuren: parelwit, houtskool zwart, elektrisch limoen, lumos geel en kobalt blauw.

De Lumos Helmet kost 219 Euro en kan je hier bestellen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s