Samsung Connect Home Pro router: mesh netwerk en SmartThings in één

DT_ConnectHome_Comp7_102017.png

Samsung is met zijn Connect Home Pro de eerste op de markt die mesh netwerking combineert met een SmartThings Domotica Hub.

Het is dus een slim WiFi mesh netwerksysteem met een volledig geïntegreerde SmartThings Domotica Hub (ZigBee, Z-Wave, app) voor de #slimmewoning. Vergeleken met andere Connect Home producten biedt de de Pro Versie meer bandbreedte tot 1733 Mbps@5 GHz, 800 Mbps@2.4 GHz. Winkelprijs is $249, maar online kun je het tijdens deze eindejaarsperiode voor slechts ca $150 kopen.

In 2018 gaan we meer routers, gateways en netwerksystemen met geïntegreerde Domotica-technologie op de markt zien verschijnen; de zogenaamde “slimme gateway” waar al jaren wordt over gesproken en die nu eindelijk werkelijkheid wordt.

HomeConnect-ProAls de consument de “slimme gateway” omarmt dan beschikt Samsung over sterke troeven om één van de winnaars te zijn want de markt van SmartThings kende de voorbije jaren een sterke groei met inmiddels een grote schare gebruikers.

Bovendien zijn er al heel wat fabricanten wiens producten werken op het SmartThings platform. Interessante namen zijn Kwikset, Schlage en Yale voor slimme sloten en voor slimme stopcontacten, schakelaars en dimmers zijn er GE, Leviton, Lutron en Remotec. Slimme lampen zijn er van Cree, Philips, LIFX, Sengled en Sylvania. Voor beveiligingscamera’s heb je de keuze over Netgear’s Arlo line en de videodeurbellen van Ring en voor slimme thermostaten heb je Ecobee en Honeywell. supported).

Het is duidelijk dat Samsung een significant deel van de Domoticamarkt op het oog heeft en daarom zet het de nodige middelen in om het SmartThings platform breed in de markt te zetten door het simpeler, eenvoudiger en intuïtiever te maken. Maar simpeler en eenvoudiger zijn vaak synoniemen voor minder performant.

Connect Home is dan ook niet het meest performante Domoticasysteem en tegelijkertijd ook niet de beste mesh router op de markt. Maar op dit moment is het wel de beste Domotica/mesh router combinatie die je kunt kopen en dat is voor de meeste consumenten een prima oplossing.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s