Onopvallende LET Glass is een slimme bril met Amazon Alexa, Apple Siri en Google Now

let-smart-glasses

Een groot deel van de bevolking draagt dagelijks een bril. Ondanks het vaak hoge prijskaartje doen ze niet meer dan je slechte zicht corrigeren. LET Glass katapulteert de gewone bril naar een andere dimensie met vele nieuwe mogelijkheden door de integratie van slimme technologie en verbinding met je #slimmewoning.

LET Glass behoudt de vorm en grootte van een gewone bril maar voorziet deze van audio, telefoonfuncties en spraaksturing. Dankzij de ingebouwde microfoon en Alexa kun je nu je smartphone met je stem sturen zonder dat je deze uit je tas of broekzak hoeft te nemen.

Eenvoudig tikken op de benen van de bril is voldoende om de verschillende functies te activeren terwijl je stem al de rest doet. Naast Amazon Alexa worden ook Apple Siri en Google Now ondersteund.

Hoewel LET Glass er als een normale bril uitziet is audio mogelijk door het gebruik van beengeleidingstechnologie via de benen van de LET Glass. Deze technologie maakt het ook mogelijk dat je andere omgevingsgeluiden blijft horen zodat je je bewust bent van wat er om je heen gebeurt. Zo kun je muziek luisteren, activiteiten opvolgen, spraaknavigatie gebruiken, je partner of een vriend bellen en nog zoveel meer.

Met LET Glass kun je met je stem ook je #slimmewoning aansturen. Nadat je je compatible domotica-apparaten met de app hebt verbonden is het een koud kunstje om verlichting en apparaten in je woning aan te sturen.

Als je van je werk naar huis rijdt kun je LET Glass vragen om de verwarming op de gewenste temperatuur te zetten, de verlichting rond je woning in te schakelen en de garagepoort te openen wanneer je aankomt. En zo is er uiteraard nog veel meer mogelijk.

Je zou denken dat met zoveel technologie in een bril deze constant moet opgeladen worden, maar dat is niet het geval. LET Glass maakt namelijk gebruik van ‘hoofddetectie’ waardoor deze slimme bril zichzelf uitschakelt wanneer je de bril afzet en omgekeerd. Zo bespaar je batterijtijd en kan deze tot zo’n 10 dagen meegaan.

Wanneer het tijd is om LET Glass op te laden dan duurt dit niet langer dan 30 minuten door magnetisch opladen via het montuur.

Het mooie aan LET Glass is dat deze er helemaal niet uitziet als een slimme bril en nog veel minder dan de futuristisch ogende Google Glass die een geweldige flop werd.

LET Glass kan je nu voorbestellen op Indiegogo vanaf $119. Je kunt kiezen tussen 3 verschillende monturen: basic, modern en vintage. Elk montuur is beschikbaar in zwart, rood en blauw. Extra’s zijn gepolariseerde, meekleurende en voorgeschreven brilglazen.

Klik hier voor de demo-video.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s