Mitipi is een slimme virtuele roommate die inbrekers buiten je woning houdt

Mitipi.jpg

Mitipi is een alarmconcept van een Zwitserse Startup dat zich het best laat omschrijven als een virtuele roommate die er altijd voor je is. Het idee is simpel. Met Mitipi lijkt het alsof je appartement of woning altijd bewoond lijkt, zelfs als je er niet bent, om zo inbrekers af te schrikken.

Maar Mitipi gaat een stap verder dan andere systemen die voor een ‘simpele’ aanwezigheidssimulatie zorgen en die enkel op afwisselende tijdstippen een lamp aan- en uitzetten. Mitipi gaat voor een intelligent apparaat met waarachtige aanwezigheidssimulatie waar naast de inzet van verlichting ook dagelijkse geluiden zoals dat van een douche, kraan, microgolfoven of dat van een hond ervoor moeten zorgen dat potentiële inbrekers op andere gedachten worden gebracht.

Zo kun je je een scenario indenken waarbij Mitipi de lamp in het salon aanzet en daarna de draadloze luidsprekers van het multiroom audiosysteem inschakelt en vervolgens de muziek opnieuw uitzet alsook de lamp in het salon en vervolgens het licht in de badkamer aanzet en een douchegeluid simuleert.

Er zijn ontelbare scenario’s te bedenken waarbij de woning op een realistische manier bewoond lijkt en potentiële inbrekers op efficiënte wijze op een afstand houdt.

Mitipi zou ook overwegen om IFTTT in hun systeem te integreren wat meteen een groot aantal nieuwe mogelijkheden opent op het vlak van interconnectviteit met een hele reeks van andere slimme producten.

De installatie van Mitipi is uiterst eenvoudig, want het enige wat je nodig hebt is een stopcontact waarop je Mitipi aansluit en een WiFi-verbinding. Daarna kan je met de app je virtuele roommate aansturen en het systeem controleren, zowel lokaal als vanop afstand.

Op dit moment wordt een Kickstarter campagne voorbereidt om de nodige fondsen op te halen en deze is voorzien voor 2018.

Het product is momenteel nog in ontwikkeling en is er nog geen precieze informatie bekend over de beschikbaarheid en de prijs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s