Hoe doe je dat? Amazon Echo installeren.

Amazon-Echo-Wit.jpg

Nu Amazon het Echo-gamma ook beschikbaar heeft gemaakt voor België zal dat wellicht ook bij ons een kadotopper worden tijdens deze eindejaarsperiode. Wij laten daarom even kort ons licht schijnen op de eenvoudige installatie van de Amazon Echo.

Wie bevreesd is dat de installatie van de Amazon Echo complex is kan opgelucht adam halen. Wij tonen je hoe je Alexa moeiteloos en zonder veel stress kunt installeren. Het duurt letterlijk slechts enkele minuten voordat je Alexa in volle glorie in actie kunt horen.

Voor diegenen die al dagelijks beroep doen op de diensten van Alexa is Amazon Echo nu al niet meer weg te denken uit dagelijkse leven. Met de slimme spraakassistente Alexa wordt het leven van alledag handiger en gemakkelijker.

Hierna lees je hoe je Amazon Echo in 4 stappen correct installeert en snel inzetbaar maakt.

Wat je nodig hebt om Amazon Echo te installeren: 

 • Amazon Echo: uiteraard heb je een Amazon Echo toestel nodig. Om de spraakassistente te gebruiken is het onbelangrijk of je nu in het bezit van een Echo Dot of een andere apparaat uit de Echo-reeks. Het installatieproces is voor elk identiek.
 • WiFi-Netwerk: om de Amazon Echo te installeren heb je een WiFi-verbinding nodig in elke ruimte waar je een Echo-apparaat wenst te gebruiken.
 • Gratis Alexa-App: voor de installatie en het gebruik dien je vooraf de Alexa-app uit de iOS app store of Google Play te downloaden op je smartphone.
 • Als alternatief kun je Amazon Echo ook installeren via de Alexa-Website. Wie geen Smartphone bezit kan dus de installatie uitvoeren via een browser.

Amazon Echo installeren: stap-voor-stap handleiding

Na de hierboven beschreven voorbereidingen duurt het echt niet lang meer voor de spraakassistente Alexa je dagelijkse leven vereenvoudigt. Eerst moet je nog enkele zaken in acht nemen.

Belangrijk is dat de Amazon Echo of Echo Dot zich op hetzelfde WiFi-netwerk bevinden als de smartphone waarop de Alexa-app zich bevindt.

In zeven stappen is Alexa klaar voor de actie:

 1. Om storingen in ontvangst te vermijden dien je het toestel best in een vrije omgeving te plaatsen zodat het niet afgeschermd wordt door wanden, meubels of andere obstakels.
 2. Amazon Echo met de meegeleverde kabel op een stopcontact aansluiten.
 3. Nu even wachten tot de lichtring bovenaan het toestel van blauw naar oranje kleurt  en Alexa zich ‘officiëel’ voorstelt. Nu kan je met de echte installatie beginnen. Je kunt de Echo ook manueel in installatiemodes schakelen door op de actietoets aan de bovenzijde van het toestel gedurende 5 sec. te drukken.
 4. Start nu de Alexa-App op je Smartphone en log in met je Amazon-logingegevens.
 5. Via het tabblad “Instellingen” in de menubalk aan de linkerkant vind je het item “Een nieuw apparaat toevoegen”. Dit veld aanklikken zodat een selectie van gedetecteerde apparaten verschijnt.
 6. In de lijst het apparaat kiezen waarmee de Alexa-App moet verbonden worden.
 7.  Nu zoals beschreven Amazon Echo met het WiFi-Netwerk verbinden. In het geval dit niet zou lukken, adviseren we om de kabel kort uit het stopcontact te trekken en terug aan te sluiten om een herstart op gang te brengen. Mochten er zich dan nog problemen voordoen dan kan je best de instellingen van je router checken of de Echo naar fabrieksinstellingen terugzetten.  Normaliter is er echter geen enkel  probleem en wordt de Wifi-Verbinding probleemloos opgezet.

Hoera! Echo is nu bedrijfsklaar. In de App kun je nu verdere configuraties instellen en instellingen.

Amazon Echo en Dot zijn nu te koop op de nederlandstalige versie van http://www.amazon.de Of als je dezer dagen richting Duitsland trekt voor een bezoekje aan een gezellige kerstmarkt, dan kan je ook een MediaMarkt of Saturn binnenstappen en jouw Echo meenemen voor onder de kerstboom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s