CES 2018: Uitvinding van brandweerman kan levens redden

Lifedoor-01

Joel Sellinger is een brandweerman die met zijn uitvinding hoopt levens redden in geval van brand. LifeDoor is een klein apparaatje dat je installeert aan een scharnier van je slaapkamerdeur. In geval van brand reageert het apparaatje op je rookmelder en sluit het automatisch de deur, licht het op en laat het een alarm horen.

Tijdens een brand kunnen rook en toxische gassen de bewoners bewusteloos maken nog voor ze kans hebben om de brandende woning uit te vluchten. Een deur sluiten kan de verspreiding van vlammen en toxische rook niet met seconden maar zelfs met minuten vertragen zodat de bewoners toch de tijd krijgen de brand te ontvluchten en zichzelf en hun familie in veiligheid te brengen.

Lifedoor-02

De installatie van LifeDoor is eenvoudig door de installatie aan de scharnier van een deur, maar het heeft verder geen effect op het gebruik van de deur.  Naast het automatisch sluiten van de deur verlicht LifeDoor de kamer met zijn ingebouwde LED en laat het een luide sirene horen in geval van brand.

Er zijn reeds vele bedrijven die apparaten en alarmproducten aanbieden die rook detecteren en een sirene laten horen in geval van brand. Maar dit systeem met automatische deursluiting maakt LifeDoor best wel tot een eenvoudige, doch uiterst  efficiënte oplossing in geval je geconfronteerd met een ingrijpende en onaangename gebeurtenis als een brand. En je leven en dat van je familie is in zo een geval je meest waardevolle goed!

LifeDoor stelt zijn brandalarm voor op CES 2018 in Las Vegas begin januari.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s