CES 2018: LG lanceert Slimme Propere Luchtoplossing met Spraakherkenning en intelligente Stofsensor

LG-Airsolution

LG Electronics lanceert op CES 2018 een nieuwe slimme oplossing voor zuivering van lucht in de woning: de LG PuriCare luchtververser met fijnstofsensor. Daarnaast lanceert LG een LG Dualcool ThinQ Stand Inverter Air Conditioner met spraakherkenning en DeepThinQ technologie.

Dankzij de ingebouwde luchtbewakingssensor kan de LG PuriCare luchtververser automatisch fijnstof partikels verwijderen om zo voor een comfortabele en zuivere omgeving met propere lucht te zorgen. Zelfs in standby wordt de luchtkwaliteit gemeten en kan de luchtververser op basis van de verzamelde data in werking worden gesteld wanneer filtering noodzakelijk is. De PuriCare heeft een opvallend cylinder-design en is voorzien van geavanceerde luchtfilter-technologie met LG’s 360° Total Care Filter Systeem. En dankzij de krachtige Clean Booster functionaliteit zorgt de LG PuriCare voor een betere verdeling van zuivere lucht doorheen de ruimte waar het staat opgesteld.

Eveneens op CES 2018 wordt de LG DUALCOOL ThinQ Stand Inverter Air Conditioner voorgesteld die uitgerust is met spraaktechnologie waardoor gebruikers de binnentemperatuur met hun stem kunnen controleren.

Deze air conditioner maakt tevens gebruik van LG’s DeepThinQ AI technologie die voor een krachtiger luchtstroom zorgt in de richting van personen in de kamer door gebruik te maken van  ruimtelijke herkenning. De slimme bewegingssensor voor personen die hiervoor gebruikt word past de kracht van de luchtstroom aan in functie van de nabijheid van personen in de buurt van de air conditioner.

De ThinQ air conditioner is bovendien zelflerend waardoor het systeem de dagelijkse gedragspatronen van de bewoners analyseert om de koeling van de woning hierop af te stemmen. Het doel is om zo automatisch voor de meest optimale temperatuur te zorgen en ook om energie te sparen.

Toch benieuwd hoeveel ‘intelligentie’ we mogen verwachten van deze zelfleerfunctie. We hebben toch al te vaak moeten ondervinden dat de meeste fabricanten hun zelfleerfunctie hard aanprijzen in hun communicatie, maar in de praktijk blijkt het dan vaak eerder om een lege doos te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s