CES 2018: Polaroid Hoop, aangekondigd op CES 2017, h krijgt nu een herkansing

Polaroid-Hoop-Home-Security-Camera-by-CA-Global-image-4-630x420

Het was een interessant jaar voor Polaroid met de lancering van de ‘klassieke Polaroid’ OneStep 2 Camera en Motorola Mod met ingebouwde fotoprinter die beide niet onopgemerkt voorbijgingen en op gunstige commentaren werden onthaald.

Maar de reeds op CES 2017 aangekondigde beveiligingscamera Hoop blijft een zorgenkind voor Polaroid. Ook op IFA 2017 liet Polaroid de schijnwerpers nogmaals volop richten op de Hoop, maar over een lanceerdatum werden de lippen ook toen stijf op mekaar gehouden. Volgens de laatste informatie zou de Polaroid Hoop nu in het eerste kwartaal van 2018 op de markt komen.

Dat zou wel eens ‘too little, too late’ kunnen zijn, want intussen zijn reeds verschillende vergelijkbare bewakingscamera’s van grote spelers als Nest, Logitech en Amazon hun deel van de markt aan het opeisen. Vooral Amazon duwt hard door met de Amazon Cloud Cam die met $120 een aantrekkelijk prijskaartje heeft en met Alexa-integratie de concurrentie van zich af probeert te schudden.

De Polaroid Hoop draagt een prijskaartje van $159 voor de indoorversie en zit daarmee toch ruim boven de Amazon Cloud Cam. De Hoop biedt voor zijn prijs wel een aantal mooie eigenschappen waaronder een minimalistisch design, 1080p video en een brede kijkhoek van 140°

Bij gebruik van verschillende Hoop camera’s kun je opnames inplannen in een bepaald deel van je woning en je kunt camera’s toewijzen, beheren en delen met vrienden en familie.

Wanneer de camera een gebeurtenis detecteert neemt het automatisch de beelden op voor de duur van de gebeurtenis en zendt het een melding naar je smartphone. Je kunt de opname dan bekijken op je smartphone, op de optionele MicroSD kaart of je kunt de beelden opslaan in de Cloud voor later gebruik. De beelden in de Cloud worden gedurende 7 dagen gratis opgeslagen.

Volgens Polaroid maakt de Hoop gebruik van een eigen algoritme dat het verschilt leert tussen typisch dagelijkse gebeurtenissen en ongeplande gebeurtenissen.

De weersbestendige outdoor versie van de Polaroid Hoop zou $179 kosten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s