Met de overname van Blink Slimme Video Deurbel staat Amazon letterlijk aan je voordeur

Blink-Intelligent-Video-Doorbell-03

De recente overname van Blink door Amazon is de volgende stap in de strategie van Amazon om je #slimmewoning over te nemen. Amazon probeert namelijk op verschillende manieren je woning binnen te dringen en brengt daarvoor ook verschillende apparaten in stelling.

Zo waren er al de Kindle tablets, de verschillende Echo’s en de Fire TV Stick om content naar je TV te streamen en die perfect in het Amazon ecosysteem passen getuige de 90 miljoen Prime klanten in de USA. De uitbreiding van dat ecosysteem is voor Amazon van cruciaal belang om de eenvoudige reden dat Prime-klanten veel meer uitgeven dan niet Prime-klanten. De eerste groep spendeert jaarlijks een slordige $1300 en de tweede groep slechts $700.

De constant uitbreidende Prime-bundel met zijn vele voordelen waaronder exclusieve kortingen, gratis verzending op geselecteerde producten, streaming media, e-books uit de uitleenbibliotheek en cloud opslag is moeilijk te weerstaan voor reguliere Amazon-kopers voor $99 per jaar.

Dat is ook één van de redenen waarom Amazon eind oktober Amazon Key lanceerde. Deze leverdienst laat de koeriers van Amazon toe om je voordeur te openen via een slim deurslot en de pakketjes binnen je woning achter te laten. Amazon synchroniseert dit slimme slot met de Amazon Cloud voor beveiligingsdoeleinden met de Alexa Cloud camera.

Privacy activisten stonden meteen klaar met een aantal bezorgdheden op het vlak van privacy en veiligheid. Een koerier met slechte bedoelingen zou namelijk de  Cloud Cam kunnen saboteren en het feit dat Amazon toegang tot je woning had was voor hen een brug te ver in de relatie tussen handelaar en klant.

Maar blijkbaar zijn klanten toch bereid om Amazon toegang tot hun woning te verlenen omwille van de vele voordelen van zorgenvrij kopen op het internet. Amazon wordt door het brede publiek ook minder gezien als een verzamelaar van data zoals Google en wordt door sommigen bijna als een vriend des huizes gezien.

De overname van Blink door Amazon is vermoedelijk een ondersteuning voor de Cloud Cam omdat de lancering hiervan overschaduwd werd door controverse omtrent Amazon Key. Blink ondersteunt inmiddels al Alexa zodat de koppeling ervan aan andere Amazon Alexa compatibele producten relatief eenvoudig zal zijn.

En zo deint het Amazon ecosysteem almaar verder uit.

De Blink Video Deurbel in het kort:

Met de slimme Blink Videodeurbel kun je makkelijk en zonder zorgen je voordeur beheren. De deurbel werkt op batterijen en zo geeft dit draadloze systeem je een livebeeld van je voordeur van eender waar in de wereld.

De Blink Deurbel maakt verbinding met je thuisnetwerk zodat je altijd toegang hebt tot het systeem. Bovendien is deze slimme deurbel voorzien van een bewegingssensor. Wanneer nu iemand aanbelt of je voordeur nadert, dan krijg je onmiddellijk een melding op je smartphone. En de camera toont zelfs heldere beelden wanneer het donker is dankzij het IR-nachtzicht.

Uiteraard is Blink weerbestendig en alle beelden worden in de cloud gratis opgeslagen zodat je ze later kunt bekijken wanneer je dat wenst.

De Blink Videodeurbel kost €169 en dat kun je bezwaarlijk een koopje noemen. Een 3-camera bundel kost dan weer een aanvaardbare €389. Klik hier om Blink te kopen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s