Slimme bewaking aan je voordeur met de Nest HELLO Videodeurbel

hero-doorbell_2x

NEST dat onderdeel is van Google uit Palo Alto wil in februari de nieuwe slimme Deurbel NEST Hello op de markt brengen. Deze deurbel is uitgerust met een HD-camera voor persoonsherkenning en zal reeds bij de voordeur van je woning voor meer veiligheid zorgen. Want niet iedereen die aan je voordeur staat is zonder meer welkom.

Hello combineert de voordelen van een bewakingscamera met gezichtsherkenning met deze van een intercom.

Bijzonder aan de NEST Videodeurbel is dat de HD-camera de klok rond ‘opneemt’ wat er zich aan je voordeur afspeelt. Ander vergelijkbare oplossingen activeren de camerafunctie pas op het moment wanneer beweging of geluid waargenomen wordt. NEST Hello gebruikers kunnen daarentegen altijd volgen wat er zich aan de voordeur afspeelt. Daartoe heeft de camera een kijkhoek van 160° in 4:3 formaat. Dit formaat zorgt voor een hoger verticaal beeld.

Nest-Videodeurbel.png

Naast geluids- en bewegingsdetectie beschikt Hello nog over gezichtsherkenning. Zo herkent deze slimme videodeurbel bvb of er zich een familielid of een bevriende persoon aan de voordeur bevindt. Er dient wel opgemerkt te worden dat een aantal functies pas geactiveerd zijn wanneer een NEST Aware-abo wordt afgesloten.

Met dit abo kan de gebruiker dan bvb via de NEST Hello-app een melding op zijn smartphone ontvangen van zodra de camera iemand van je familie of een vreemde persoon opgemerkt heeft.

De videobeelden van NEST Hello worden opgeslagen in de Cloud via een 128-bit versleuteling evenals een 2-factor-authenticatie voor toegang op je smartphone.

Als iemand aanbelt dan kan je de persoon die aan je voordeur staat van eender waar te woord staan via je smartphone en opdat de persoon duidelijk verstaanbaar is zorgt Hello ervoor dat omgevingsgeluiden worden onderdrukt. Je kunt zo ook de indruk wekken dat je thuis bent om de ongewenst bezoeker ‘af te schrikken’ en zo helpt Hello ook meteen in de beveiliging van je woning.

NEST Hello kan autonoom functioneren of kan samenwerken met andere NEST-producten zoals Nest x Yale Lock, Nest Cam IQ Outdoor Beveiligingscamera, Nest Cam IQ IndoorBeveiligingscamera en Nest Secure.

nest-hello-full-hd-videodeurbel

Met de slimme deurbel NEST Hello brengen de Smarthome professionals uit Palo Alto een product op de markt waar duidelijk zeer goed is over nagedacht. Gezichtsherkenning en vooraf instelbare spraakberichten zijn functies waardoor je je dagelijkse al een stuk kunt automatiseren. Vooral de vooraf instelbare spraakberichten zijn handig, want je hebt niet altijd je smartphone bij de hand of je hebt niet altijd ontvangst. Bovendien geeft Nest Hello (ongewenste) bezoekers op die manier de indruk dat er iemand in je woning aanwezig is.

Ook de gezichtsherkenning in combinatie met de meldfunctie zorgt voor praktische toepassingen. Want zo weet je meteen wanneer je kinderen bvb de huissleutel verloren hebben en voor de deur staan zonder binnen te geraken. Bijzonder is ook dat niemand op de belknop hoeft te drukken om de meldingsfunctie te activeren. Zo weet je meteen wanneer personen met slechte bedoelingen aan je voordeur staan om eventueel in te breken en kun je de politie desgevallend kunt opbellen.

Het nadeel van NEST Hello is dat belangrijke functies zoals gezichtsherkenning pas bruikbaar zijn als je een betalend Nest Aware-Abo neemt. En dat is toch wel een spijtige zaak als je bedenkt dat Hello wordt verkocht aan de pittige prijs van  $229!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s