Met AKITA bescherm je je #slimmewoning tegen hacks en cyberaanvallen

akita-close-up-press

De #slimmewoning zou leuk moeten zijn en je alledaagse leven makkelijker en comfortabeler maken. Maar dit comfort zou niet mogen gepaard gaan met de constante angst dat iemand met slechte bedoelingen probeert je slimme apparaten in je woning over te nemen en je leven te hacken.

Een nieuw toestel op Kickstarter hoopt hierop een antwoord te zijn. Want hier is je nieuwe waakhond: AKITA, een toestel waarvan je niet wist dat je het absoluut nodig hebt.

AKITA-Smart-Home-SystemWe kopen een slimme deurbel of een slimme lichtschakelaar, installeren en verbinden het met onze smartphone en we denken niet verder na. Op de Kickstarter-pagina van AKITA lezen we echter dat het aantal cyberaanvallen dramatisch stijgt en jouw #slimmewoning wellicht ook ooit het voorwerp zal zijn van een cyberaanval. Dit kan wellicht te maken hebben met het toenemend aantal toegangspunten waar hackers vaak makkelijk hun weg kunnen vinden via de vele verbonden apparaten in onze woning. Toch wel beangstigend!

AKITA is een apparaat dat je na aansluiting gerust mag vergeten, het apparaat doet intussen rustig zijn werk op de achtergrond. Het maakt gebruik van bedreigingsintelligentie, gedragsanalyse en machine learning. AKITA zal continu je netwerk scannen voor ongewone activiteit en zal het onmiddellijk afsluiten zonder dat het de verbinding vertraagt.

akita-hero-press

En wat nog beter is? Als AKITA zegt dat het je informatie privé houdt, dan is dat ook zo. In tegenstelling tot andere vergelijkbare apparaten maakt AKITA geen gebruik van Deep Packet Inspection wat betekent dat ze je informatie zelfs niet ‘zien’. AKITA maakt namelijk gebruik van een IPS beveiligingsmethode die er enkel op toeziet welke IoT-apparaten mogen communiceren (ttz je smartphone en je slim apparaat) en markeert iedereen die er niet moet zijn.

Verzending is voorzien voor april 2018 en de prijs op Kickstarter is een uiterst aanvaardbare $89. Bescherm je #slimmewoning tegen IoT-aanvallen en koop AKITA hier.

Klik hier voor de Kickstarter-video.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s