Crea.vision lanceert AI Computer Vision Sensor voor gepersonaliseerde Domotica

Crea-vision-AI-Computer-Vision-Sensor

De Brits-Canadese AI startup Crea.vision is komende week ook van de partij op CES 2018 om zijn nieuwe technologie aan het publiek te tonen die ‘indoor location-based services’ meer betrouwbaar, autonomer en beter moet beschermen tegen hackers.

Nog niet zo heel lang geleden was Domotica voor velen onder ons iets wat zich in een sciencefiction film afspeelde. Maar tijdens de voorbije eindejaarsperiode waren slimme luidsprekers zoals Amazon Echo en Google Home de techtoppers onder de kerstcadeaus. Terwijl slimme technologie ingebouwd in verlichting, thermostaten, deursloten, luidsprekers en nog zoveel meer erop gericht is om ons dagelijkse leven makkelijker en comfortabeler te maken, ervaren we vaak net het omgekeerde. En dit kan uiteraard niet de bedoeling zijn.

De nood aan verschillende apps, spraaksturing en verschillende controllers beperkt in vele gevallen de bruikbaarheid van deze technologieën en verhoogt de angst voor hacking.

Crea.vision heeft een gepatenteerde technologie ontwikkeld die gebruik maakt van ‘computerzicht met lang bereik’, artificiële intelligentie en biometrie die voor eenvoudige automatisering, veiligheid en toezicht zorgt vanaf 1 simpel te installeren apparaat.

Crea.Vision-01

Voortaan hoeven gebruikers hun slimme apparaten niet meer te beheren via een controller, aanraakscherm of spraaksturing. De Crea.vision sensor combineert real-time user ID en locatiegegevens om zo een robuust deep learning systeem te ontwikkelen dat ongekende personalisatie mogelijk maakt zonder afhankelijk te zijn van je smartphone of andere wearables. Het zal op efficiënte wijze de voorkeuren van elke gebruiker leren kennen en zo is er geen nood meer aan een complexe installatie of “slimme” taken en scenario’s

In de #slimmewoning zal het de instellingen van verbonden apparaten automatisch aanpassen om je het ultieme comfort aan te bieden. Het zal ook ongemerkt een oogje in het zeil houden op het welzijn van personen die mogelijk hulp nodig hebben en het zal zorgverleners of hulpdiensten onmiddellijk waarschuwen in geval van nood.

Crea.vision voegt ook een extra niveau aan beveiliging toe door je onmiddellijk op de hoogte brengen als onbevoegden je woning proberen binnen te dringen.

Om tegemoet te komen aan de groeiende bezorgdheid over cyberveiligheid en privacy werd de sensor van Crea.vision zo ontwikkeld dat alle verwerking in het apparaat zelf gebeurd zonder verbinding met de cloud. Gebruikersgegevens zijn versleuteld  en enkel toegankelijk voor geautoriseerde apparaten.

Het is opmerkelijk dat Crea.vision zoveel functionaliteit heeft geïntegreerd in een compact en makkelijk te installeren apparaat.

Victor Mudretsov, de CEO van Crea.vision, vat het als volgt samen: “Mijn zakenpartner en ikzelf zijn enthousiaste early adopters van nieuwe technologieën en van daaruit kennen we de frustratie van om te gaan met meerdere apps die te veel verschillende slimme apparaten moeten aansturen. Wij geloven dat echte intelligentie in de #slimmewoning enkel kan gerealiseerd worden met een verschuiving van transactionele gebruikersinterfaces (scherm- of spraakgestuurde systemen) naar volledig autonome systemen. Enkel dan zal technologie echt nuttig en onopvallend worden.”

Crea.vision heeft een website waar je verder nog wat summiere informatie kunt raadplegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s