Nieuwe smart home chip van Sigma Designs werkt op een batterij met levensduur van wel 10 jaar

z_wave.0

Wat als je volgende zetel een chip ingebouwd heeft die informatie doorgeeft aan de rest van je woning? Geen idee wat deze chip op dit moment zou doen of waarom je zo’n chip zelfs maar zou willen, maar de mogelijkheid van een slimme zetel komt wel steeds dichterbij dankzij het Z-Wave Domotica Systeem.

Het bedrijf achter Z-Wave, Sigma Designs, heeft zonet een nieuwe chip aangekondigd waarvan ze beweren dat deze een batterij levensduur heeft van wel 10 jaar met één batterij. Sigma hoopt dat deze lange levensduur ervoor zal zorgen dat steeds meer onderdelen van onze woning met elkaar verbonden worden met inbegrip van het meubilair in onze #slimmewoning.

Naast de lange levensduur van de batterij heeft de nieuwe chip, die Z-Wave 700 Series noemt, een enorm bereik van ca 100m zodat ook met elementen buiten de woning die bvb achteraan in de tuin staan opgesteld kan gecommuniceerd worden.

De Z-Wave 700 Serie chip is een eenvoudige, low-power chip. Je hoeft dus niet te verwachten dat je ze kunt gebruiken voor complexe toepassingen. Sigma zelf gaat er van uit dat deze nieuwe chip voornamelijk zal gebruikt worden voor sensoren zoals voor detectie van waterlekken of beweging.

Dit zijn zaken die wel al geruime tijd bestaan, maar het potentieel om ze te gebruiken in producten en op plaatsen waar we momenteel geen aandacht aan besteden omdat het onpraktisch zou zijn om ze met eender welke frequentie te vervangen of in zijn geheel te vervangen klink als een opwindende these. Het geeft huiseigenaren de mogelijkheid om meer informatie en data te verzamelen dan op dit moment mogelijk is. Momenteel is het nog niet duidelijk hoe je deze chip optimaal zou kunnen gebruiken, maar het potentieel is er in ieder geval.

Wat als een nadeel kan beschouwd worden is dat het bedrijf achter deze chip Sigma Designs is waardoor deze chip enkel werkt met Z-Wave systemen. Dit betekent dat als je #slimmewoning is uitgerust met populaire Domoticasystemen zoals Alexa of HomeKit van Apple je een hub nodig hebt die als brug dient tussen de verschillende platformen om verbinding te kunnen maken met Z-Wave producten. Maar als Sigma het kan, dan kunnen anderen niet ver achterblijven.

Bron: The Verge
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s