Netatmo lanceert een chatbot om al je slimme apparaten te beheren

netatmo_photo-chatbot

Het Franse Bedrijf Netatmo komt met een nieuwe manier om al je slimme apparaten in je #slimmewoning aan te sturen. Vanaf nu kun je met al je slimme apparaten ‘praten’ en ze beheren door gebruik te maken van een chatbot in Messenger. De functie is nu live in het Engels, maar bijkomende talen komen beschikbaar later dit jaar. Zoek naar de Netatmo Smart Home Bot in Messenger om meteen van start te gaan.

Netatmo heeft altijd geprobeerd om zoveel mogelijk controlemogelijkheden aan te bieden zodat je zoveel mogelijk vrijheid hebt om te kiezen op welke wijze je slimme apparaten aanstuurt. Op dit moment kun je je Netatmo apparaten al aansturen met Siri en Apple’s HomeKit, met  Amazon Echo en alles wat werkt met Alexa, Google Home en nu dus ook Messenger.

Je kunt eenvoudige vragen invoeren zoals “turn on the lights in the living room” en “adjust the temperature in the bedroom to 72°.” Maar de chatbot kan ook overweg met meer complexe vragen zoals “who’s at home right now” en “what’s the weather like right now.” Netatmo zegt dat de chatbot na verloop van tijd beter zal worden zodra je hem meer begint te gebruiken en hij dus zelflerend zou zijn.

Netatmo was het eerste bedrijf dat een geavanceerd verbonden weerstation op de markt heeft gebracht en heeft sedertdien zijn productengamma fors uitgebreid. Zo biedt het nu ook in- en outdoor beveiligingscamera’s, verbonden thermostaten en radiatorkranen en een luchtkwaliteitsmonitor. En ook voor de toekomst staan nieuwe slimme producten in diverse categorieën op stapel. Messenger is dus een handige nieuwe manier om alle Netatmo producten aan te sturen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s