Nanoleaf wil dat we onze #slimmewoning aansturen met een futuristische Dodecaëder

nanoleaf-remote.jpg

Enkele maanden geleden onthulde Nanoleaf de “Rhythm Starter Kit” waarmee je muziek kunt synchroniseren met kleurvolle Aurora lichtpanelen. Op CES 2018 werd de Nanoleaf Remote onthuld om dit alles en nog veel meer te controleren.

Maar in tegenstelling tot een typische afstandsbediening heeft de Nanoleaf Remote de vorm van een 12-zijdige veelhoek, ook wel Dodecaëder genoemd, die de lichten verandert afhankelijk van de zijde waarop je de Dodecaëder draait. En het mooie is dat je het niet exclusief met gebruiken met Nanoleaf producten. De Nanoleaf Remote werkt namelijk ook met compatibele HomeKit producten.

nanoleaf-remote.01

Zo kun je bvb de temperatuur aanpassen als je de remote draait op één van zijn 12 zijden of op een andere zijde om je rolluiken te openen. Ook kan je scenario’s activeren door de remote op nog een andere zijde te draaien. En met 12 zijden heb je behoorlijk wat mogelijkheden. Elk van deze functies kan eenvoudig ingesteld worden met de Nanoleaf app. De video onderaan dit artikel geeft je een goed beeld van de werking van de Nanoleaf Remote.

We hebben de Nanoleaf Remote in de hand kunnen nemen op de stand van Nanoleaf tijdens CES 2018 en we waren onmiddellijk onder de indruk van het gebruiksgemak. En ook de 12-zijdige vorm ziet er in werkelijkheid heel apart, maar ook gewoon heel cool uit. De afstandsbediening is gemaakt van duurzaam plastiek en kan makkelijk eender waar in de woning geplaatst worden.

Nanoleaf-Remote-01

De verlichting aansturen is echt zo eenvoudig als de dodecaëder van de ene naar de andere zijde draaien. Het kost geen enkele moeite.

Elke zijde van de Dodecaëder licht op in een andere kleur nadat deze naar boven is gericht en dient als een visuele indicator om aan te geven dat een bepaalde actie is geactiveerd. In een demo zagen we niet echt veel, want het enige wat de Nanoleaf Remote deed was de Nanoleaf lichtpanelen van het ene kleurenpalet naar het andere veranderen, maar het deed dat wel makkelijk en snel.

De Nanoleaf Remote werkt via Bluetooth op verwisselbare AA-batterijen en komt binnenkort op de markt aan een zeer schappelijke $50.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s