Fibaro voegt spraaksturing toe met Alexa, Google Assistant en Siri

Fibaro-Google-Home

Eén van de vlaggenschepen in Europa en ook daarbuiten op het vlak van Domotica is ontegensprekelijk het Poolse Fibaro. Ze kondigden zopas aan dat het Fibaro-systeem werkt met Amazon Alexa, Apple Siri en Google Assistant.

Deze 3 spraakassistenten laten verbale interactie met de Fibaro apparaten toe en tevens met geselecteerde producten die werken met de Fibaro Home Centre Hubs. Gebruikers kunnen bvb via spraaksturing verlichting schakelen, de temperatuur in de kamer aanpassen, nakijken of deuren en ramen nog open staan of de opdracht aan het Fibaro systeem geven om gelijktijdig verschillende taken uit te voeren na een vooraf ingesteld spraakcommando, scenario’s dus.

Fibaro klanten die een iPhone X gebruiken om hun Domotica Systeem aan te sturen kunnen ook het Fibaro Alarmsysteem uitschakelen met behulp van Face ID, de gezichtsherkenningsfunctie van Apple. De Amazon Alexa en Google Assistant functie zijn momenteel beschikbaar in het Engels door gebruik te maken van software versie 4.130 of hoger. Fibaro zal het aantal spraakcommando’s voor elk platform verder uitbreiden in 2018.

Ook nieuw in 2018 is dat het Fibaro Systeem nu ook compatibel is met een aantal AV-merken, waaronder Bose, Sonos, Yamaha, Russound, iEast, Bang&Oulfsen, Musaic, Cocktail Audio, Pioneer, Onkyo, Denon en Nuvo.

Na integratie in het Fibaro systeem kunnen compatibele multimedia apparaten zo geprogrammeerd worden dat het volume na een tijdje automatisch lager wordt gezet, ze ingeschakeld worden tesamen met andere verbonden apparaten wanneer je TV kijkt of voor speciale functies zoals kinderliedjes spelen in de kinderkamer wanneer het bedtijd is. Je kunt uiteraard nog veel meer toepassingen bedenken op basis van je wensen, je dagelijkse routine en de situatie in je #slimmewoning.

Het Fibaro systeem werd ook verder ontwikkeld zodat het nu werkt met producten van bekende IoT beveiligingsfirma’s zoals Yale, August, Danlock en DSC. Wanneer één van deze compatible slimme sloten of deur/raam sensoren geïntegreerd worden in het Fibaro systeem dan kan je de status nakijken van de verschillende toegangspunten van je woning en zelfs de deur(en) sluiten van eender waar in de wereld.

Fibaro zet ook zijn inspanningen voort in het ontwerp en de fabricatie van HomeKit en Z-Wave-compatibele apparaten vanuit zijn hoofdkwartier in Polen. Volgens eigen zeggen werkt Fibaro nu met 175 #slimmewoning functies zodat alle aspecten van de #slimmewoning door het Fibaro-Systeem kunnen aangestuurd worden.

Bovendien kunnen Fibaro-gebruikers kunnen nu ook apparaten en scenario’s in het Fibaro-systeem personaliseren via het Fibaro desktop platform of via de Z-Wave en HomeKit apps.

Tot slot heeft Fibaro zijn platform opengesteld zodat leden van de ‘Fibaro Community’ nieuwe integraties kunnen ontwikkelen die gebruikt kunnen worden met het Fibaro systeem en die allemaal online beschikbaar zijn via de Fibaro-bronnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s