Solable LAVIE maakt van leidingwater mineraalwater

lavie-solable-leidingwater-naar-mineraalwater.jpg

Dure filtersystemen en waterbehandelingssystemen zijn niet meer nodig als het van Solable afhangt. Deze Franse Startup heeft LAVIE ontworpen, een bamboebox die uitgerust is met UV-A-LEDs en een fles uit glas. Daarmee kan je kraantjeswater in mineraalwater omzetten gezuiverd schadelijke additieven zoals chloor, pesticiden of virussen omgezet worden in slechts 15 minuten. Momenteel bevindt zich dit toch wel opgemerkte project in de Crowdfunding-fase.

Drinkwater wordt een steeds heikeler thema op onze planeet. De opwarming van de aarde is er mee voor verantwoordelijk dat steeds grotere delen op onze planeet te maken hebben met problemen op het vlak van watervoorziening. De landbouwindustrie verontreinigt het grondwater met pesticiden, antibiotica en andere verontreinigende stoffen. Ook plastiek flessen die vaak als een praktisch transportmiddel wordt aangewend werpen ecologische vragen op.

Een Franse startup heeft nu een oplossing ontwikkeld voor de drinkwater problematiek van onze planeet die op het eerste zicht te eenvoudig lijkt. LAVIE zou (vervuild) kraanwater omzetten in zuiver mineraalwater. Het proces dat hiervoor gebruikt wordt is gebaseerd op processen uit de natuur en werkt zonder filter of ander toebehoren: het water wordt in een glazen fles gegoten en gedurende 15 minuten in een doos van bamboe hout bestraald met elektromagnetische UV-A straling van LED’s.

Dit gepatenteerde proces wordt oxydatie genoemd door homolytische splitsing en verwijdert chloor, chloramine, pesticiden, chemicaliën, smaak en geur, maar niet de mineralen en sporenelementen die nuttig zijn. In slechts 15 minuten worden zowel de fles als de inhoud volledig gesteriliseerd en worden bacteriën en virussen gedood. Op deze wijze wordt mineraalwater geproduceerd met dezelfde kwaliteit als commercieel verkrijgbaar flessenwater.

Water Purifier LAVIE – Technische Informatie

  • Levensduur LEDs: 10 jaar
  • Duur van het verwerkingsproces: 15 minuten, start en stopt automatisch
  • Volume: 1 liter
  • Energieverbruik: 10 Wh/liter (500 liter gezuiverd water kosten ongeveer 1 Euro)
  • Materiaal: Natuurlijk moso bamboe box – Fles in borosilicaat gehard glas, bestand tegen schokken en hitte

 

Bron: Home&Smart
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s