Mycroft Mark II is een slimme luidspreker met een open source spraakassistent

mycroft-mark-2

Amazon heeft Alexa. Apple heeft Siri. Microsoft heeft Cortana. En Google heeft Google Assistent. Spraakassistenten zijn alomtegenwoordig deze dagen en elk van deze bedrijven zit in een helse race om hun spraakassistent in zoveel mogelijk luidsprekers, smartphones PC’s en andere electronica te integreren.

En nu is daar plots de nobele onbekende Mycroft. Het is een spraakplatform dat ontwikkeld werd om net zo te werken als alle andere, maar met een belangrijk onderscheid. Het is namelijk open source en legt sterk de nadruk op privacy.

Zoals de andere spraakassistenten zendt Mycroft zijn data naar een cloudserver om aanvragen te verwerken. Maar de ontwikkelaars bij Mycroft zeggen dat ze de data niet opslaan tenzij je expliciet toestemming geeft en ze beweren bovendien dat ze deze data nooit zullen gebruiken voor reclamedoeleinden.

Dat klinkt allemaal prima, maar een virtuele assistent dient eigenlijk tot niets tenzij  er hardware is die hiervan gebruik maakt. Daarom lanceerde Mycroft een crowdfunding campagne op Kickstarter voor een nieuwe slimme luidspreker die luistert naar de naam Mycroft Mark II. Dat het concept aanslaat bewijst het succes van de crowdfunding campagne die in de eerste zeven uur het inzameldoel van 50.000 dollar haalde. Op dit moment staat de teller op 126.000 dollar, met nog 27 dagen te gaan!

Zoals de naam laat vermoeden is dit al de tweede luidspreker van Mycroft. De eerste werd ook via Kickstarter gelanceerd in 2015 met shipping in 2016.

De eerste versie richtte zich voornamelijk tot ontwikkelaars en tech-enthousiastelingen. Het team achter de Mark II zet deze tweede versie nu in de markt onder het mom “het is een luidspreker compleet klaar jou en je familie, ongeacht je technische kennis”.

De Mark II zou onder meer een beter geluid hebben, verbeterde spraakdetectie en een moderner design. Het doel is om deze 2de generatie luidspreker klaar te krijgen voor verzending in december 2018 en op Kickstarter kun je er eentje reserveren voor $129.

 

Er is tevens een $99 ontwikkelingskit voor diegenen die enkel de vitale onderdelen wensen aan te kopen en hun eigen behuizing voor de luidspreker wensen te bouwen.

Belangrijkste specs voor de Mycroft Mark II: een Xilinx quad-core processor, 6 microfoons met een groot stemdetectiebereik, 10 watt stereo luidsprekers met 2 inch drivers, WiFi, Bluetooth, een 3.5mm audio uitgang, een micro-SD kaartsleuf en een USB Type-A poort.

Hoewel de Mark II wellicht niet in staat zal zijn om alles te kunnen wat Google Assistant, Alexa, Siri en Cortana kunnen, benadrukken de ontwikkelaars vooral de openheid, aanpasbaarheid en privacy van de luidspreker.

Je kunt het wekwoord van de luidspreker aanpassen als je liever niet “Hey Mycroft” gebruikt. Ook het standaardscherm kun je aanpassen met een robotgezicht, het weer, tijd en andere. En je kunt uit verschillende stemmen kiezen.

Mycroft zegt ook dat het werkt aan een belangrijke update voor zijn tekst-naar-spraak-machine opdat de stem van Mark II in de toekomst zo dicht mogelijk deze van een mens benadert.

Wij vinden het fantastisch dat kleine innovatieve bedrijven ook in markten waar giganten de plak zwaaien een alternatief proberen aan te bieden zoals Mycroft dat doet met de slimme luidspreker Mark II.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s