Milo is een Domotica Hub en Slimme luidspreker met Z-Wave Plus en Google Assistant

Milo-Grey-White-Table-Man-in-Background-Cell-Phone

Stilaan komen er interessante alternatieven op de markt voor wie liever geen Slimme Luidspreker wenst aan te kopen van de giganten Google of Amazon. En zeker als Domotica een bepalende factor is in je beslissing kijk je best uit naar andere opties die nu stilaan op de markt komen.

Op CES2018 werd Milo aan het grote publiek voorgesteld: een Domotica Hub en Slimme Luidspreker in één die is uitgerust met Z-Wave Plus en Google Assistant. Milo werd ontwikkeld door de startup Hogar Controls en is bovendien een echte multi-platform Hub want ook Zigbee, Wi-Fi en Bluetooth zijn standaard ingebouwd.

Dankzij het wijdverspreide en populaire Z-Wave protocol met een heel breed productportfolio kan je zowat alles in je #slimmewoning aansturen zoals verlichting, rolluiken, thermostaten, garagepoorten, sloten en nog zoveel meer. Dankzij de Domotica Hub kan je met 1 druk op een knop een apparaat aansturen of een scenario’s starten waarbij diverse apparaten en verlichting op de door jouw gewenste wijze worden aangestuurd. En met Google Assistant kun je nog veel meer zoals muziek streamen, nieuws en weer opvragen en vele andere zaken en dat allemaal met je stem.

Domotica was en is vaak nog een complex gegeven waarbij het aansturen vaak verdeeld is over een Domotica Hub, slimme luidspreker of nog een aparte controller. Milo is erop gericht om dit allemaal te bundelen in één apparaat.

 

Milo is bovendien een aanwinst voor je interieur met zijn glazen bovenzijde en zijn strakke design. Milo aansturen op het apparaat lijkt ook uiterst eenvoudig dankzij de verlichte toetsen en volumeregelaar.

De behuizing is grotendeels afgewerkt met hoogwaardig geweven stof, zoals de Amazon Echo 2de generatie, met een aluminium rand en zwart glas. In een eerste fase zal de luidspreker beschikbaar zijn in 2 kleuren: lichtgrijs en zwart. Andere kleurvarianten zitten in de pijplijn. Milo is ook uiterst compact en meet ca 10 cm hoog en ca 8 cm breed en weegt nog geen halve kg. Er is ook een app waarmee je Milo kunt aansturen.

Milo zal te koop zijn vanaf de lente 2018 voor $149.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s