De slimme thermostaat van Somfy houdt voor optimaal comfort ook rekening met de vochtigheid

Somfy-Thermostat

Het Franse Somfy legt zich de laatste meer en meer toe op producten en toepassingen voor de #slimmewoning. In het najaar van 2017 werd een nieuwe slimme thermostaat losgelaten op de Europese markt die beschikbaar is in zowel een bekabelde als een draadloze versie. Somfy heeft voor een heel eigentijds golvend design gekozen.

Somfy_connected_thermostatHet bijzondere aan deze thermostaat is dat deze niet alleen rekening houdt met de temperatuur, maar ook met het vochtigheidsniveau in je woning. Zo kan de thermostaat de temperatuur zo dicht mogelijk aanpassen bij het gevoelsniveau en creëer je optimaal comfort in je woning.

Zoals vele andere slimme thermostaten die de voorbije jaren de markt overspoelden leert de Somfy Connected Thermostaat het leefpatroon van de gebruikers aan. Bovendien maakt deze thermostaat gebruik van geolocatie waardoor de mogelijkheden nog verder uitgebreid worden. Als je bvb graag hebt dat de temperatuur ’s avonds in je woning op 21° staat als je thuiskomt van je werk dan weet de thermostaat door geolocatie dat je eraan komt en wordt de temperatuur in je woning automatisch aangepast naar de gewenste 21°.

Uiteraard kan je de thermostaat aansturen van eender waar met je smartphone via de bijhorend app.

Andere mooie functies zijn de integratie van Amazon Alexa en IFTTT.

Somfy_Connected_Thermostat_01.png

Maar hier stopt het niet. Je kunt de Somfy Connected Thermostaat ook integreren met de Somfy Tahoma Box zodat je een link kunt maken met Somfy rolluiken of electrische zonneweringen.

De TaHoma-box laat ook toe om scenario’s te creëren waarin je thermostaat, lichtsensor en rolluiken op elkaar kunt afstemmen. Zo kan je in de winter optimaal profiteren van de beperkte zonneschijn om voor een optimaal thermisch comfort te zorgen en waardoor je rationeel met energie omspringt.

Somfy Connected Thermostaat bekabeld is te koop bij diverse webshops aan 149 Euro. De draadloze versie is te koop aan 179 Euro.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s