Alexa Skills zelf programmeren. Zo doe je dat.

amazon_alexa

Alexa Skils zijn applicaties ontwikkeld door personen en bedrijven die hun diensten via Amazon’s spraakassistent Alexa willen aanbieden. Iedereen kan met de Alexa Skills Set zijn eigen Skill programmeren; van skill voor de #slimmewoning tot een skill voor huisdieren. Voor zowat alles kun je een skill ontwikkelen. We leggen hieronder uit hoe het werkt en wat nodig is.

Zowel privépersonen als bedrijven hebben de mogelijkheid om diverse Skills te programmeren en Alexa via Skills nieuwe vaardigheden bij te brengen. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van de ASK (Alexa Skills Kit) voor het programmeren van Skills.

Er zijn drie verschillende types van Skills:

 • Smart Home Skills voor de aansturing van slimme apparaten en verlichting
 • Flash Briefing Skills als nieuwsbron voor een dagelijkse samenvatting van nieuws
 • Custom Interaction Model Skills voor interactie met Alexa

Deze drie soorten vaardigheden kunnen door programmeurs aangemaakt worden door gebruik te maken van een Amazon-ontwikkelaarsaccount. Op het Alexa ontwikkelingsplatform kun je nieuwe Skills ontwikkelen en configureren. De logica van de vaardigheden kan via HTTPS geïntegreerd worden als een webservice. Deze webservice wordt dan Skill-Service genoemd. Amazon beveelt hiervoor zijn service “AWS Lambda” aan als backend.

Bij de programmering van Alexa Skills zijn er enkele bijzonderheden waar je op moet letten. Zo is het ontwikkelen van Skills enkel mogelijk met de Alexa Skills Set. Deze vond je in de Developer-Console van Amazon. Voor de ontwikkeling te starten van een Skill dien je volgende vragen te beantwoorden:

 • Hoe zal de gebruiker de Alexa-Skills oproepen?
 • Hoe worden de individuele functies geactiveerd?
 • Welke sleutelbegrippen dienen vastgelegd te worden?
 • Hoe zal de vraagstelling vastgelegd worden?
 • Zijn er regionale verschillen?

Bij Alexa Skills verbetert de gebruikerservaring met een hogere flexibiliteit van de vraag. Een Skill zal op het woordje ‘hulp’ moeten kunnen reageren en met dit activeringswoordje aan de gebruiker verklaren hoe de interactie tussen gebruiker en Skill verloopt.

Bij het ontwikkelen van een Skill heb je de mogelijkheid om met de Alexa Skills Set een Skill te ontwikkelen of de competenties van Alexa aan een ander apparaat te geven. Daarvoor dient de Alexa Voice Service (AVS). De ontwikkeling van Alexa Skills verloopt in verschillende stappen. Bij elke programmering zijn de volgende specificaties noodzakelijk:

 • Algemene informatie opgeven in de webinterface
 • Skill-type aangeven
 • De gewenste taal instellen
 • “Invocation Name” instellen, dit is de naam die de Skill activeert via spraakopdracht

Zin om er aan te beginnen? Surf dan naar de Alexa Skills Kit Webpagina.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s