BELLE is een AI videodeurbel die praat met de bezoekers aan je voordeur

Bello_Video_Doorbell

Een slimme deurbel blijkt voor veel mensen een eerste opstapje te zijn om hun woning slim te maken. De voorbije jaren hebben we dan ook mogen kennis maken met een groot aantal deurbellen die allen claimen dat ze vooral ‘slim’ zijn.

Netvue uit Shenzen, China, heeft steile ambities op dat vlak met de BELLE Videodeurbel, want zij gaan voor ‘World’s 1st A.I. Doorbell’. Deze deurbel kan interageren met bezoekers aan je voordeur in tegenstelling tot vele andere deurbellen die je enkel waarschuwen wanneer er iemand bij je aanbelt of als iemand door de bewegingssensor van de deurbel wordt opgemerkt. Het A.I. systeem van BELLE kan interageren met de bezoekers aan je voordeur om ze te laten weten of ze een pakje mogen achterlaten wanneer je er niet bent of om ze bvb te informeren dat je niet thuis bent, maar hen wel wilt ontmoeten op een later tijdstip.

Wellicht de meest opvallende functie is gezichtsherkenning. Wanneer dezelfde persoon 2 keer langskomt kan BELLE deze persoon herkennen en met deze persoon communiceren. Hoe dit in de praktijk werkt, daar zijn we echt benieuwd naar.

Uiteraard beschikt BELLE ook over alle belangrijke functies die tegenwoordig als standaard worden beschouwd zoals nachtzicht, live streaming, cloud opslag en twee-wegs audio. Hierdoor kun je van eender ter wereld gadeslaan wat er zich afspeelt aan je voordeur zonder dat je je zorgen hoeft te maken of er al dan niet iemand thuis is om je zaken te behartigen.

BELLE is Alexa compatibel en er loopt momenteel een crowdfunding campagne op Kickstarter waar de introductieprijs $149 bedraagt. Hier vind je ook bijkomende productinformatie

Klik hier voor de presentativideo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s