Het Z-Wave 700 Platform maakt de #slimmewoning nog een stukje slimmer

ZWave700_Platform.jpg

Sigma Designs, ontwikkelaar en fabricant van intelligente system-on-chip (SoC) oplossingen heeft onlangs het nieuwe 700-Serie Z-Wave Platform voorgesteld met talrijke technologische verbeteringen en verhoogde prestaties op het vlak van energie-efficiëntie en RF prestaties waardoor de #slimmewoning nog slimmer en performanter kan gemaakt worden.

De belangrijkste kenmerken van het 700-Serie platform zijn de RF prestaties op laag vermogen waardoor een batterijduur van meerder jaren mogelijk wordt en een sensor levensduur van wel meer dan 10 jaar op één batterij. Een groter bereik tot ca 100 meter behoort voortaan ook tot de mogelijkheden, waardoor je makkelijk meerdere verdiepingen in een gebouw of woning kunt overbruggen en de achterzijde van de tuin nu ook binnen bereik komt. Een ARM-gebaseerd platform met groot geheugen op de chip maakt dit mogelijk.

Het 700-Serie Z-Wave Platform doorbreekt bepaalde limieten die slimme sensoren nu nog hebben. Dit betekent dat de #slimmewoning ‘groter’ wordt zodat de volledige tuin, het begin van je oprit of de bovenverdieping nu ook binnen bereik liggen. Het energieverbruik op laag vermogen maakt de intrede mogelijk van uiterst kleine, compacte sensoren die kunnen geïntegreerd worden in meubilair, ramen, muren, enz…

Samengevat kunnen we stellen dat se nieuwe Z-Wave 700 Serie kan beschouwd worden als een hardware platform met groot bereik, laag vermogen en toekomstbestendig is, waardoor de ontwikkeling mogelijk wordt van een compleet nieuwe generatie van Z-Wave Sensoren. De 700-serie zal de trend versterken van apparaten die gevoed worden door batterijen waardoor het gebruik van sensor data makkelijker wordt dankzij artificiële intelligentie en machine learning en op die manier de #slimmewoning nog slimmer, veiliger en meer verbonden te maken.

Raoul Wijgergangs, VP van de Z-Wave Business Unit van Sigma Designs stelt het zo: “De 700-Serie opent enorme mogelijkheden voor een heel nieuwe klasse van sensoren en tegelijkertijd zijn er significante verbeteringen mogelijk voor bestaande productcategorieën. De 700-Serie maakt tevens de weg vrij naar complete Domotica-installaties die nu vaak slechts enkele 10-tallen Z-Wave apparaten tellen, maar binnenkort wel 100-en Z-Wave apparaten per woning kunnen gaan tellen.”

Bovendien maakt het eerder ingevoerde SmartStart het nu echt makkelijk om een Z-Wave Netwerk eenvoudig en snel te installeren.

Bron: SMAHome
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s