Piccolo bouwt aan een ‘vision assistant’ om je #slimmewoning aan te sturen met gebaren

Piccolo.jpg

Spraakgestuurde luidsprekers overspoelen momenteel de markt in velerlei vormen en formaten en allen willen ze een bevoorrecht plaatsje in onze woonkamer veroveren. Piccolo gaat met zijn Vision Assistant resoluut een andere weg dan Alexa en Google Home. Piccolo gebruikt namelijk een camera en AI om handbewegingen en gebaren te vertalen in commando’s waarmee je je #slimmewoning aanstuurt.

De werking van ‘Vision Assistat’ leest als heel eenvoudig: gebruikers plaatsen de camera in hun woning waarna ze via de bijhorende app in kaart brengen welke apparatuur ze wensen aan te sturen. Vervolgens wordt via ‘skeletal tracking’ door de Piccolo camera een ‘scan’ gemaakt van de gebaren en bewegingen van je lichaam. Op basis van deze informatie weet het apparaat waar je met je hand naar wijst om zo slimme apparaten aan/uit te zetten. Piccolo wil echter nog een stapje verder gaan waardoor het ook mogelijk wordt om bvb een Netflix film vooruit te spoelen.

Het team achter Piccolo heeft niet de bedoeling om je Amazon Echo of Google Home te vervangen. Bedoeling is dat beide naast mekaar functioneren zodat je met de Piccolo camera ook je #slimmewoning kunt aansturen. De startup bevindt zich momenteel nog in de ontwikkelingsfase en hoopt in de nabije toekomst via een crowdfunding-campagne het product in de markt te zetten. Meer informatie vind je op de website van Piccolo waar je je ook kunt inschrijven om verdere updates te ontvangen.

Een fundamentele vraag in dit geheel is natuurlijk wat nu intuïtiever is: je stem of handgebaren. Als wij moeten kiezen dan denken we dat spraaksturing de bovenhand gaat halen. Met je stem heb je gewoon meer mogelijkheden en of gebruikers naast een spraakassistent dan nog een Piccolo camera gaan aanschaffen, zoals de ontwikkelaars wensen, is nog maar zeer de vraag.

Toch is het mooi om te zien dat jonge startups

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s