Nikon, Sony en nog een aantal anderen vormen alliantie van slimme camera’s

NICE_Cameras

Android telefoons draaien op dezelfde applicaties ongeacht het merk, Samsung of Google. Maar wat als slimme camera’s nu eens zouden beschikken over eenzelfde compatibiliteit. Op 6 maart hebben Foxconn, Nikon, Scenera, Sony Semiconductor Solutions Corporation en Wistron overeenstemming bereikt om een ecosysteem te ontwikkelen dat zo’n ‘Android-compatibilteit’ mogelijk maakt voor slimme camera’s. de naam van dit ecosysteem is Network of Intelligent Camera Ecosystem (NICE) Alliance.

De overeenkomst is erop gericht om een standaard voor slimme camera’s te ontwikkelen, alsook een gedeelde cloud infrastructuur. Camera’s die uitgerust zijn met de NICE specificaties kunnen dan (video)beelden opslaan in de cloud die versleuteld zijn met de geavanceerde NICE encryptie en beschikken over AI technologie voor objectherkenning.

Voor consumenten zou de NICE Alliantie potentieel vier belangrijke wijzigingen kunnen  betekenen op het vlak van slimme camera’s.

Allereerst zouden alle camera’s dezelfde AI infrastructuur in de cloud kunnen delen. Daardoor zouden slimme camera’s toegang hebben tot functies die standaard niet door de fabricant worden aangeboden.

 

Ten tweede zouden derde ontwikkelaars meer mogelijkheden kunnen aanbieden op het vlak van software.

Ten derde zouden gebruikers de mogelijkheid hebben om videobewakingssystemen te bouwen met camera’s van verschillende merken die soepel met elkaar samenwerken en de opgenomen beelden kunnen dan opgeslagen worden in dezelfde cloud en zouden toegankelijk zijn via dezelfde app.

Tot slot kan de NICE Alliantie de promotie ondersteunen voor meer compatibiliteit waardoor bvb de levensduur van de camera kan verlengd worden via software updates.

De NICE standaard is nog in volle ontwikkeling, maar het wordt ondersteund door een aantal grote spelers. Nikon is bekend in de wereld van de fotografie, terwijl Sony de grootste fabricant ter wereld is van beeldsensoren. Foxconn is dan weer bekend van de productie van tech producten zoals de iPhone en Wistron is een wereldspeler in de communicatie- en informatietechnologie.

De groep hoopt tegen het einde van het jaar klaar te zijn met de standaardspecificaties om dan aan de slag te gaan met leveranciers en ontwikkelaars. Als deze timing wordt aangehouden dan kan het eerste NICE product het levenslicht zien in de eerste helft van 2019.

Bron: DigitalTrends
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s