Amazon maakt zich op om je kantoor te veroveren

031318amazon-2.png

Vorig jaar maakte Amazon bekend dat het Alexa naar de bedrijfsvloer wou brengen. Werner Vogels, CTO van Amazon, heeft onlangs een blogpost gepubliceerd waarin hij beschrijft hoe spraaktechnologie onze manier van werken zou kunnen veranderen.

In de meeste bedrijven wordt er zowat dagelijks vergaderd, hetzij face-to-face of vanop afstand. Het is echter niet altijd eenvoudig om online vergaderingen soepel te laten verlopen omwille van technische problemen of praktische drempels die vaak opduiken.

Met Alexa for Business wil Amazon dat je gewoon een vergadering kunt starten met de woorden “Alexa, start my meeting”. Alexa zal dan bij aanvang weten over welke vergadering het gaat op basis van het tijdstip of de inbel-informatie. Het zal dan de andere deelnemer(s) opbellen om de vergadering te starten.

Vermits Alexa over de informatie beschikt over welke meeting rooms het gaat en over de kalenders beschikt van de verschillende deelnemers is het voor Alexa een kleintje om dit perfect te organiseren. Andere automatische acties die hiervan deel kunnen uitmaken zijn het projectiescherm bedrijfsklaar maken, de verlichting dimmen en meer.

WeWork, een grote speler in de verhuur van co-working ruimtes, heeft Alexa reeds geïntegreerd in zijn kantoren om vergaderruimtes te reserveren en voor ondersteuningsverzoeken voor managementteams.

Alexa beschikt reeds over een aantal bedrijfstoepassingen met Salesforce, Concur en ServiceNow. Acumatica, een bedrijf dat complete ERP-oplossingen aanbiedt voor business management, werkt ook samen met Amazon voor de ontwikkeling van een spraakgestuurde skill zodat de persoon dit tot Alexa spreekt kan herkend worden waardoor Alexa meteen weet tot welke data elke persoon toegang heeft.

Voor grote bedrijven zijn beveiligingscontrole en datatoegang belangrijke zorgen om te beslissen om Alexa al dan niet een plaats in het bedrijf te geven. Een eerste punt is de organisatie van processen die voor de controle moet zorgen en tevens toeziet op het Alexa platform in de IT-afdeling. Verschillende Alexa API’s zullen geïntegreerd worden in de IT apps van het bedrijf. Tot slot zullen zullen er in alle hoeken van het bedrijf spraakgestuurde apparaten dienen geïnstalleerd te worden.

“Het gebruik van je stem is bijzonder krachtig omdat het spontaan is, intuïtief is en het je in staalt om op een heel natuurlijke wijze interactie tot stand te brengen met technologie. Als je je stem gebruikt hoef je je niet aan te passen aan een nieuwe gebruikersinterface of hiermee leren om te gaan” schrijft Vogels.

Het is inderdaad zo dat er een veel beperktere leercurve is bij een spraakinterface. Niettemin zullen bedrijven voor de integratie van spraakassistenten op de bedrijfsvloer specialisten moeten inzetten die op maat van het bedrijf skills voor spraak kunnen ontwikkelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s