LightCam is een slimme lamp en beveiligingscamera in één

lightcam.jpg

Wat zou nu de eenvoudigste manier zijn om beveiligingscamera te installeren? Een crowdfunding campagne op Indiegogo biedt het antwoord met LightCam: een camera die je als een lamp overal in je woning kunt inschroeven als een normale lamp.

LightCam is een beveiligingscamera die aan de onderzijde van de lamp is ingebouwd en dat je eenvoudig als beveiligingssysteem in elke standaard lampfitting in je woning kunt schroeven. De camera is weersbestendig en kan dus perfect buiten geplaatst worden aan je voordeur.

De camera biedt opname van HD1080p breedhoek beelden met nachtzicht tot ca 8m en een microfoon en luidspreker voor tweewegs-communicatie. De camera is aanpasbaar en kan gedraaid worden in de gewenste positie.

Opslag van beelden kan lokaal op een Micro SD-Kaart en de opgenomen beelden kunnen ook opgeslagen worden op je smartphone of desgewenst in de cloud door gebruik te maken van DropBox, Google Drive of andere. Er is geen maandelijks abonnementsgeld te betalen voor de opslag van beelden gedurende 1 week.

LightCam is uitgerust met sensoren zodat je op de hoogte wordt gebracht wanneer een bezoeker zich aan je voordeur meldt of wanneer een pakje wordt afgeleverd. Vermits de camera in de lamp is geïntegreerd zijn er ook geen kabels of andere extra’s nodig voor de werking van LightCam.

De installatie is super eenvoudig. Eerst download je de LightCam app en scan je de QR Code waarna je LightCam in een lampfitting naar keuze schroeft zodat deze verbinding maakt met je WiFi-netwerk. Nu kan je de beelden van de camera bekijken op je smartphone en de lamp in-/uitschakelen van eender waar ter wereld.

Elke LightCam beschikt over een unieke QR Code die gekoppelde is met een gebruikersaccount. Daardoor heeft het bvb geen zin dat iemand je LightCam steelt. Telkenmale LightCam verbinding met het WiFi-netwerk krijg je een melding en wordt gecontroleerd of de activiteit wel legitiem is.

Het team achter LightCam heeft nog plannen om functies toe te voegen zoals aanpassen van intensiteit, temperatuur, kleur en toon van het licht.

LightCam is compatibel met Wi-Fi, Z-Wave en ZigBee voor Domotica-toepassingen.

De campagne op Indiegogo blijk uiterst succesvol te zijn en werd intussen maar liefst 12 keer overschreven. LightCam blijkt dus bij velen een snaar te raken. Shipping is voorzien voor augustus 2018.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s