Na de slimme speaker, de slimme jas met Alexa-Spraaksturing

Smart-Jacket

Niks voelt zo aangenaam aan als een warme handdoek na een verkwikkende douche of een warm deken in de zetel op een barkoude winteravond. En nu is er dus een verwarmde vest om nooit meer kou te hebben op donkere winterdagen. Ministry of Supply is het team achter een Kickstarter project dat beweert de eerste intelligente verwarmde vest op de markt te brengen. Deze slimme vest, geschikt voor alle weertypes, is de eerste in een lijn van vesten met als credo ‘automatisch opwarmen tot jouw ideale temperatuur’. Geeft toe, dit klinkt toch een beetje klinkt als de vest van je dromen.

De Mercury vesten van Ministry of Supply zijn voorzien van ingebouwde verwarmingselementen met slimme thermostaten die naar verluidt reageren op je omgeving om de temperatuur automatisch aan te passen. Volgens de informatie op de Kickstarter-pagina beschikt de vest over 3 verwarmingselementen van koolstofvezel die elk 100 gr wegen en een dikte hebben van slechts 1 mm.  Ondanks het compacte formaat zouden de verwarmingselementen tot 10 watt aan verwarmingsvermogen kunnen genereren tot wel ca 57° (hoewel dit ons niet de aangewezen temperatuur lijkt).

De temperatuur kun je makkelijk aanpassen door simpel met je vest te praten. De integratie door Mercury van Alexa betekent dat warm krijgen nu zo eenvoudig is geworden als praten tot je favoriete slimme assistent. Bovendien kan Mercury de verwarmingselementen automatisch activeren van zodra de buitentemperatuur onder een bepaalde waarde zakt zodat je niet steeds als een gek tegen je vest moet staan praten. De bijhorende app biedt trouwens een bijkomende mogelijkheid om de temperatuur van je vest in te stellen.

De Mercury-lijn is bestand tegen wind, sneeuw, water en is ook geurafstotend, hoewel het ons niet duidelijk is hoe dit laatste precies werkt. Op de foto’s op Kickstarter zien de vesten van Mercury er echt wel goed uit. Hier werd dan ook behoorlijk aandacht aan besteedt door het Mercury team, want niemand draagt een lelijke vest, zelfs niet als ze slim is.

Zoals steeds wijzen we erop dat je met crowdfunding projecten omzichtig moet omgaan. Maar als het opmerkelijke verhaal van de Mercury-Vest je voldoende heeft geprikkeld, dan kan je al vanaf $195 zo’n slimme vest strikken met wereldwijde verzending voorzien voor november 2018.

Klik hier voor de presentatievideo.

Bron: DigitalTrends
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s