Sense is een slimme veelzijdige sensor die de omgeving voor je in de gaten houdt

Sense

Het Zuid-Koreanse Naran heeft een Kickstarter crowdfunding campagne opgezet om geld op te halen voor een nieuwe compacte draagbare sensor die een breed scala aan informatie uit je omgeving detecteert.

De MicroBot Sense smart sensor meet temperatuur, vochtigheid, geluidsniveau, relatieve luchtdruk, lichtintensiteit, snelheid en kooldioxide niveaus. Het detecteert verschillen in de omgeving van je woning, kantoor of gewoon wanneer je op pad bent en kan je hierover meldingen sturen wanneer dat nodig is.

Het bedrijf achter deze slimme Sense sensor zet met zijn Kickstarter-campagne het product aan een aantrekkelijke prijs in de markt. De campagne start aan $38 en de winkelprijs naderhand zal $50 bedragen.

De Sensor heeft een aanraaktoets en een LED statuslichtje. Dankzij artificiële intelligentie wordt Sense na verloop van tijd slimmer om je steeds betere aanbevelingen te kunnen geven.

Sense stuur automatisch meldingen naar je smartphone wanneer bepaalde omstandigheden wijzigen. Voorbeeld: wanneer de vochtigheid in de kelder boven 80% stijgt dan ontvang je automatisch een melding dat het kan beginnen schimmelen.

De oprichter van Naran, Terence Park, geeft aan dat “er steeds meer vraag is naar real-time informatie over de omgeving waarin we ons bevinden. De ontwikkeling van een sensor die hierop inspeelt was voor ons een logische stap na ons eerste product Microbot Push”.

Park stelt verder ”Sensoren zijn een sleutelelement in onze Slimme Woningen omdat ze als optreden als een brug tussen de omgeving en het individu. Wij willen een oplossing aanbieden die niet enkel accuraat werkt, maar die tegelijkertijd ook draagbaar is.”

naran-2.jpg

Wanneer je Sense in je woning installeert dan bewaakt de sensor plaatsen en blinde hoeken waar het staat opgesteld. Voorbeeld: je kunt gewaarschuwd worden wanneer de achterdeur nog open staat, wanneer de wasbeurt van de wasmachine ten einde is of wanneer de vochtigheid onder een bepaald niveau valt. Interessant is ook dat Sense werkt met Alexa, Google Home en  IFTTT.

MicroBot Sense maakt gebruik van Bluetooth Low Energy om met je smartphone te communiceren via de MicroBot Sense app die beschikbaar is voor iOS en Android. Alle Data is overzichtelijk beschikbaar via grafieken en kan gedeeld worden met vrienden en familie. Sense werkt een maand op 1 oplaadbeurt en met een extra batterij pack kan je dit verlengen tot wel 2 jaar. Verwacht wordt dat de eerste units leverbaar zullen zijn vanaf juli.

c59a3437b8b4df02de1c2be96fe7cc85_original.png

Klik hier voor de presentativideo.

 

Bron: Venturebeat
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s