Dit slimme hangslot heeft enkel een vingerafdruk nodig.

Tapplock_One

Apple’s Touch ID was een belangrijke stap voorwaarts in comfort voor de beveiliging van mobiele toestellen en nu is hetzelfde niveau van comfort terug te vinden in een hangslot. De Tapplock One is nu beschikbaar voor wereldwijde shipping en beschikt over een vingerafdruksensor voor de ontgrendeling, alsook een app waarmee je via Bluetooth het hangslot eveneens vanop afstand kunt openen.

Tapplock One zag oorspronkelijk het levenslicht in 2016 via een crowdfunding campagne op Indiegogo. Het hangslot is IP66 weersbestendig, werkt naadloos in temperaturen tussen -10°C en 60°C en heeft een batterijduur tot een jaar op één oplaadbeurt.

Het grote pluspunt van Tapplock tov ander vergelijkbare hangslot is zijn veelzijdigheid omdat je het het op 3 verschillende manieren kunt openen: via vingerafdruk en Bluetooth, maar ook via het gebruik van ‘morse code’ middels korte en lange tikken op het slot. Dit betekent dat er altijd wel een mogelijkheid is om het slot te openen zolang de batterij nog actief is.

Tapplock_One_01.jpg

Tapplock voelt erg solide aan en verschillende gebruikers melden dat het slot prima werkt in alle weersomstandigheden. Zelfs bij vriestemperaturen en sneeuw kon het hangslot via de vingerafdrukfunctie op de voorzijde van het slot snel geopend worden.

Een beetje een minpunt is dat je het enkel kunt opladen met de meegeleverde lader. Als je het hangslot na een jaar moet opladen dan kunnen we ons voorstellen dat velen niet meteen meer weten waar de kabel ligt.

De prijs van Tapplock is redelijk met een prijskaartje van $99. Dat is natuurlijk een stuk duurder dan een klassiek hangslot maar de slimme functies zorgen er voor dat een uiterst handig apparaatje is. Bovendien biedt Tapplock packs van 2 en 4 sloten zodat de unit-prijs kan zakken tot $87,25.

Velen van ons hebben wellicht al een heleboel hangsloten ‘versleten’ waarvan wellicht een aantal ergens zijn terechtgekomen ergens onderin een schuif en waarvan je de combinatie of sleutel niet meer hebt. Dan is Tapplock met zijn vingerafdrukfunctie toch wel een handig alternatief.

Tapplock videoreview:

Bron: TechCrunch
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s