Alexa Routines creëren doe je zo!

amazon_echo_kitchen

Eén van de beste recente updates voor de Echo-familie van Amazon is Alexa Routines waarmee je verschillende apparaten en meerdere acties kunt uitvoeren met één korte zin zoals “Alexa good night”. Daardoor hoef je geen lange lijst van instructies meer af te werken, maar kan je via simpele automatisering en één commando je #slimmewoning sneller aansturen.

Of je nu alles in je woning wenst uit te zetten wanneer je het huis uitgaat of je woning in de gewenste ‘stemming’ wenst te zetten voor een avondje film, met Alexa Routines doe je dit snel en eenvoudig.

Alvorens je start met Routines dienen er alvast enkele slimme apparaten in je woning aanwezig te zijn die je kunt aansturen met je Amazon Alexa account.

1. Creëer een nieuwe Routine

Start de Amazon Alexa app op je smartphone op en klik in het menu op “Routines”. Hier zie je al onmiddellijke een voorgeprogrammeerde “Alexa, start my day”.  We slaan dit voorlopig even over en klikken op “Create  routine”.

2. Creëer de startactie

Routines kunnen geactiveerd worden door een zin of kunnen ingesteld worden om op een bepaald tijdstip te starten. We starten met een korte zin en daarvoor klik je op “When this happens” en vervolgens op “When you say something”. Voer nu het woord of de zin in die je wenst te gebruiken voor de Routine de je wenst in te stellen. We gaan voor het simpele “Alexa, Goodbye”, wat wellicht een veel gebruikte routine wordt wanneer je je woning verlaat. Druk op “Save” wanneer je klaar bent.

3. Kies je Domotica-acties 

Klik op “Add action” en kies “Smart Home”.  Je kunt nu kiezen uit “Control device” of “Control scene”. Scènes worden door Alexa ontdekt voor bepaalde producten, zoals een specifieke Philips Hue-verlichtingsmodus.

Kies nu “Control device” en je ziet een lijst van Domotica-apparaten. Op dit moment kan  Alexa Routines enkel apparaten aansturen die een aan/uit-modus hebben of een dimregelaar. Dit betekent bvb dat je de temperatuur van je thermostaat niet kunt controleren.

De exacte controle hiervan verschilt wel van apparaat tot apparaat. Voorbeeld: bij het Honeywell Evohome slim verwarmingssysteem heb je een Away-functie waarbij elke zone naar 15°C wordt ingesteld.

Stel nu de verschillende apparaten in die tot de Routine moeten behoren en klik op “Next” en dan op “Add”.

4. Andere acties kiezen

Evenals het aansturen van Domotica-apparaten kun je met Routines ook andere zaken doen zoals het nieuws lezen vanuit je Flash Briefing, de verkeerssituatie weergeven tussen de adressen in je Alexa account, de weersvoorspelling voor je regio en met Alexa Says kun je kiezen wat Alexa zegt wanneer de Routine wordt uitgevoerd waarbij uit een lijst van standaardantwoorden kan worden gekozen. Voeg zoveel acties toe als je zelf wilt.

5. Kies het apparaat dat moet reageren

Je kunt het Echo-apparaat kiezen dat moet spreken. Vaak is echter de Echo waartegen je spreekt het meest aangewezen Echo-apparaat dat moet reageren en daarvoor kies je dan de standaardoptie “The device you speak to”. Wens je dit niet, dan stel je de Echo in die moet reageren.

6. Creëer en gebruik je Routine 

Klik op de “Create”-knop en je Routine wordt nu gecreëerd. Het kan tot een minuut duren alvorens de Routine gecreëerd wordt en beschikbaar is. Een Routine die op een bepaald tijdstip moet starten zal automatisch in werking treden. En anders kun je nu eenvoudig zeggen “Alexa, goodbye’.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s