Zipato lanceert binnenkort Zipatile 2 en Zipabox 2

Zipatile_2

Sinds eind vorig jaar werd de verkoop van de Zipabox door Zipato stopgezet. Het was meteen duidelijk dat er aan een opvolger voor de populaire Zipabox werd gewerkt. De nieuwe Zipabox 2 werd onlangs voorgesteld op het Salon Light & Building in Frankfurt. Tegelijkertijd werd ook een nieuwe Zipatile aangekondigd.

5 jaar geleden maakt Zipato zijn opwachting in de Domotica-markt met een weldoordachte Hub: de Zipabox. Opzet was om deze Hub in te bouwen in de centrale schakelkast waarbij deze makkelijk kon uitgebreid worden met modules om nieuwe functies toe te voegen. En ook met andere protocollen zoals ZigBee, EnOcean, RF433mHz, enz… of nieuwe functies zoals 3G-module, reserve-batterij, beveiligingsmodule, enz…

Zipabox

De Zipabox 2 behoudt dezelfde filosofie en de hub ziet er trouwens ook hetzelfde uit alszijn voorganger. Hij beschikt echter over een krachtigere processor, heeft een groter geheugen, er zijn aansluitingen voor WiFi en PoE en er is een USB-Poort voorzien.

Er is echter geen ingebouwde Z-Wave chip, maar er is wel een Z-Wave uitbreidingsmodule beschikbaar voor €40. De prijs van de Zipabox 2 zou €149 bedragen en te koop zijn vanaf juni.

Uiteindelijk blijft de prijs dus hetzelfde, maar de Zipabox 2 zal dus wel veel krachtiger zijn. Zipato laat de keuze van het protocol nu over aan de gebruiker en gaat dus voor een meer hybride concept, wat op zich geen slecht idee is.

Zipatile, de muurtablet van Zipato, werd zowat 2 jaar geleden op de markt gebracht. Het integreert de protocollen Z-Wave en ZigBee en een groot aantal sensoren waardoor het zowel een Domotica controller is, als een controletablet. En kan dus zowel gebruikt worden als een bedieningspaneel dat je aan een wand bevestigt, als alarmsysteem, als intercom, enz… Het wekte dan ook geen verwondering dat Zipato de CES Innovation Award won in 2017 voor de Zipatile.

Zipatile 2 werd op een groot aantal vlakken verbetert tov de eerste versie waaronder het besturingssysteem dat Android 8 zal zijn en een verdubbeling van het Ram-Geheugen naar 2Gb.

Diverse sensoren zijn standaard geïntegreerd voor geluid, licht, vochtigheid, temperatuur, beweging en schokken. In- en uitgangen zijn aanwezig, alsook programmeerbare knoppen (van de huidige 3 naar 6). Verder beschikt Zipatile 2 over een camera (met een knop voor privacy-doeleinden), luidsprekers, microfoon en een meertonige sirene.

Nieuw is de integratie van de technologie OpenTherm. Deze communicatiestandaard wordt door veel fabricanten van verwarmingssystemen gebruikt. Zipatile 2 werkt dus makkelijk met dit type van verwarming. De verwachting is dat Zipatile te koop zal zijn vanaf september aan een tot op heden onbekende prijs.

Na de lancering van Zipamicro in januari is Zipato nu dus hard bezig om zijn domoticacontrollers een forse update te geven. De nieuwe generatie van controllers ziet er alleszins veelbelovend uit.

Bron: Domadoo
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s