Volkswagen test autonoom parkeren op luchthaven van Hamburg

VW-autonomous-parking.jpg

Volkswagen voert momenteel testen uit waarbij voertuigen autonoom een parkeerplaats zoeken en gebruikt hiervoor voertuigen van BMW, Audi en Porsche. Men hoopt het systeem voor commerciële gebruik klaar te hebben tegen 2020 en tegelijkertijd tal van andere complementaire diensten te kunnen bieden.

Zo denken ze bvb aan leverdiensten waarbij het voor koerierbedrijven mogelijk wordt om pakketten achter te laten in de autokoffer. Zo zijn er al testen in Berlijn waarbij koerierbedrijven informatie krijgen met de locatie van de wagen waarbij eenmalig toegang tot de koffer wordt verleend voor de levering van pakketten. Volgens Volkswagen zou de Audi van de toekomst zomaar zelf door de carwash kunnen rijden of naar het benzinestation terwijl de eigenaar van de wagen er niet is en een elektrische Porsche zou dan zelf naar het oplaadstation kunnen rijden.

Deze technologie zou ons leven heel wat makkelijker maken, maar omdat de zelfrijdende auto nog ver van gemeengoed is, is het de bedoeling van Volkswagen om de zaken niet te overhaasten. Aanvankelijk zal autonoom parkeren beperkt beschikbaar worden in parkeergarages waar menselijk en autonoom autoverkeer gescheiden worden. Als het systeem dan naar behoren werkt kunnen autonome auto’s op dezelfde plekken opereren als auto’s die door mensen worden bestuurd.

Parkeren zou een middel kunnen zijn om de technologie van de zelfrijdende auto makkelijker ingang te doen vinden bij het brede publiek. Op dit moment voelen velen zich nog oncomfortabel bij het idee van de zelfrijdende auto, maar we kunnen toch stellen dat velen onder ons niet graag parkeren. De lagere snelheden bij het manoeuvreren door parkeergarages zouden ook de ernst van eventuele crashes verminderen.

Maar net als bij andere vormen van automatisering zal Volkswagen rekening moeten houden met de terughoudendheid van het brede publiek en regelgeving die langzamer is als het tempo waarop technologie zich ontwikkelt.

Bron: DigitalTrends
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s