EverCam is een compleet draadloze slimme beveiligingscamera met indrukwekkende batterijduur van 1 jaar

Eufy-Security-Camera-01

EverCam is een nieuwe beveiligingscamera waarvoor momenteel op Kickstarter een crowdfunding campagne loopt. En op basis van de informatie die we daar terug vinden oogt het allemaal redelijk indrukwekkend. Deze compleet draadloze HD-camera is weersbestendig waardoor deze camera geschikt is voor zowel indoor als outdoor gebruik  en bovendien geen installatie behoeft of een stopcontact nodig heeft voor een voeding.De camera kan makkelijk op elk metalen ondergrond bevestigd worden via ingebouwde magneten en werkt een indrukwekkende 365 dagen op 1 oplaadbeurt.

Eufy-Security-Camera-02

De campagne op Kickstarter loopt intussen als een trein met meer dan 1,1 miljoen USDollar en meer dan 1100 personen die het project ondersteunen.

Evercam is voorzien van een 13.400mAh lithium-ion batterij en staat continu in een extreme low-power standby modus totdat beweging wordt gedetecteerd waarna de camera met opnemen begint. Het basisstation dat bij de camera hoort installeer je waar je wenst ergens in je woning en hoeft dan enkel verbonden te worden met je WiFi-netwerk. Ook bijgevoegd is een 16Gb micro SD-Kaart met AES 128-bit versleuteling.

Live beelden kunnen bekeken worden op de Eufy app en de app doet tevens dienst als controller om de verschillende camerafuncties te bedienen. Volgens Eufy helpt AI om onnodige opnames te vermijden, bekende gezichten na verloop van tijd te herkennen, mensen van dieren te onderscheiden en zorgt de ingebouwde infraroodsensor om enkel opnames te starten en meldingen te sturen wanneer een warmtebron wordt gedetecteerd. De camera kan ingesteld worden om continu op te nemen of enkel wanneer aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan zoals detectie van beweging, warmtebronnen of bij herkenning van bepaalde gezichten. Eufy stelt duidelijk dat deze functies gratis en niet achter een betaalmuur zullen terecht komen zoals dat het geval is bij Amazon, Nest en andere vergelijkbare fabricanten van beveiligingscamera’s.

Eufy-Security-Camera-03

Op Kickstarter kan je een Evercam aankopen vanaf $219 (ca €180) inclusief het basisstation en accessoires. Deze prijs ligt wel een stuk onder de Nest Cam IQ, maar van deze camera hebben we wel al een heel goed beeld hoe de AI-functionaliteit werkt. Daarom zouden we de Evercam graag eens testen en Eufy deelt mee dat test units pas deze zomer beschikbaar zullen zijn.

Toch is het idee van een camera die je zonder kabels makkelijk eender waar kunt installeren erg aantrekkelijk. En een batterij met een levensduur tot een jaar lijkt ons echt te gek.

Klik hier voor de Kickstarter Campagne. Hier vind je ook een presentatievideo.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s