Het nieuwe topmodel smartphone van LG zou een Google Assistent toets krijgen

 

LG_Flagship_Smartphone

 

Volgens berichten in de media zou de G7 ThinQ, het nieuwe topmodel smartphone van het Zuid-Koreaanse, een aparte fysieke toets krijgen voor Google Assistant.

Volgens een bericht op CNET zou de Google Assistant-toets zich aan de linkerzijde van de G7 ThinQ bevinden terwijl de aan-/uitknop aan de rechterzijde blijft.

LG houdt op 2 mei in New York een speciaal evenement om de nieuwe smartphone aan te kondigen.

Als de informatie correct is volgt LG een gelijkaardige strategie als Samsung die een fysieke toets voor Bixby hebben voorzien op hun topmodel smartphone. Bixby is de AI digitale assistent van Samsung.

Reeds in februari kondigde Google aan dat ze plannen hadden om Google Assistent dieper te integreren op hardware van andere fabricanten. Op dat moment gaven LG, Sony en Xiaomi aan dat ze mee op deze kar sprongen.

LG werkt intussen nauw samen met Google. Hun slimme tv’s en diverse huishoudapparaten ondersteunen Google Assistent sinds 2017. Met de lancering van de  LG G7 ThinQ lijkt het Zuid-Koreaanse bedrijf klaar om deze samenwerking verder uit te bouwen.

Volgens sommige bronnen zouden er ook specifieke Google Assistent commando’s voor LG worden ontwikkeld. Hierdoor zou ook Domotica Controle makkelijker worden omdat Google Assistent voortaan rechtstreeks is geïntegreerd op je LG Smartphone. Als je niet over een Google Home Luidspreker beschikt kan je via een toets op je G7 ThinQ Domotica opdrachten inspreken zoals de verlichting inschakelen of de voordeur vergrendelen.

Benieuwd wat LG op het groots opgezette evenement volgende week zal prijsgeven.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s