Het Berlijnse Senic haalt $4 miljoen op om ‘mooie’ Domotica systemen te bouwen

Senic-Founders

De Berlijnse hardware en software startup Senic heeft onlangs 4 miljoen Dollar opgehaald in een financieringsronde met Birchmere Ventures, Target Partners en Gira, een toonaangevende leverancier van besturingssystemen voor gebouwen. Senic, dat werd opgericht in 2013 heeft dit verse kapitaal opgehaald voor de verdere expansie van zijn ‘design” Domotica Systemen.

Senic probeert met zijn producten een brug te slaan tussen 2 grote markten:

1. Traditionele Domoticasystemen voor gebouwen zoals Crestron in de Verenigde Staten of KNX in Europa die doorgaans nood hebben aan een professionele installateur omdat ze meer complex zijn om te installeren 2. De recente ontwikkeling in de vraag naar goedkopere Doe-het-zelfsystemen gericht naar meer technisch onderlegde consumenten.

De kloof tussen de traditionele Domoticasystemen en de Doe-het-zelfsystemen moet nog steeds gedicht worden en Senic is ervan overtuigd dat zij hierin zullen slagen met hun productengamma van de NUIMO Smart Home Controller, winnaar van de Red Dot Award, en de COVI lamp. De visie van Senic bestaat erin om oplossingen met diepgaande integratie naar de woningen- en kantorenmarkt te brengen. Het verse kapitaal zal dienen om het productengamma uit te breiden.

senic-covi.jpg

In 2015 lanceerde Senic zijn eerste product, NUIMO, op Kickstarter. NUIMO, een slimme Domotica Controller, heeft sedert zijn lancering diverse onderscheidingen gewonnen. Het is compatibel met slimme luidsprekers, verlichting en andere slimme apparaten zoals Sonos en Philips Hue. De eerste 3 productieloten van NUIMO waren in 2016 onmiddellijk uitverkocht. In juli 2017 lanceerde Senic zijn tweede product: COVI, een intelligente design-lamp met ingebouwde spraaksturing. In hetzelfde jaar kwam men ook met een update van NUIMO waartoe nu ook een Hub behoort waardoor de compatibiliteit en integratie van NUIMO verder worden uitgebreid. Zowel NUIMO en COVI worden lokaal in Duitsland gefabriceerd.

Tobias Eichenwald, CEO van Senic, zegt: “Wij zijn van mening dat de manier waarop de meeste mensen omgaan met technologie stuk is. Gebruikers zouden beter ontworpen interfaces moeten eisen en een meer naadloze interactie. Met het verse kapitaal dat we onlangs hebben opgehaald kunnen we ons team uitbreiden, alsook onze productielijnen. Zo kunnen we onze gebruikers producten leveren die niet alleen prachtig gemaakt zijn, maar tegelijkertijd de #slimmewoning menselijker maken.”

 

Bron: EU-Startups
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s