Evopark – slim parkeren zonder geld en parkingticket

porsche-evopark.jpg

De in Keulen gevestigde start-up, Evopark, heeft een parkeeroplossing ontwikkeld die bestuurders afhelpt van het vervelende parkeerticket als je een parking inrijdt en je tevens de zoektocht naar munten bespaart.

Het systeem maakt gebruik van RFID-technologie die geïntegreerd is in parkeerkaarten. Als een bestuurder een parking in- of uitrijdt en dicht voorbij een slagboom rijdt, wordt deze automatisch geopend. Tegelijkertijd kan door de gegevens die aan het eind van de maand worden verzameld, een automatische facturering volgen. Evopark biedt zijn parkeeroplossing als B2B-product aan bedrijven aan zoals parkinguitbaters.

Evopark wil de partners waarmee het samenwerkt een product aanbieden dat automobilisten een nieuwe en zekere parkeerervaring aanbiedt. Het parkeersysteem van Evopark is een combinatie van een smartphone-app en een parkeerkaart met RFID-chip. De app wordt voortdurend geactualiseerd waardoor je steeds de meeste actuele informatie hebt van bezette en vrije parkeerplaatsen zodat je steeds zeker bent of er een parkeerplaats vrij is in de parking waar je wenst te parkeren.

Het systeem van Evopark werkt al in verschillende Duitse steden. Als je een parking inrijdt die uitgerust is met het systeem, dan hoef je enkel de parkeerkaart met geïntegreerde RFID-chip in de nabijheid van de ontvanger bij de bareel te houden en deze opent zich dan automatisch. In- en rijlooptijden worden automatische berekend om het parkeertarief te berekenen. Zo heeft de bestuurder op elk moment zicht op de reeds gemaakte parkeerkosten.

Met het Evopark-systeem hoef je niet meer naar kleingeld te zoeken of aan de kassa-automaat aan te schuiven. De parking in – en uitrijden met je Evopark-kaart volstaat. Comfortabeler kan haast niet.

Bron: Home&Smart
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s