Volvo zal Google Assistent en Google Maps in zijn toekomstige modellen integreren

Volvo Cars At A Dealership After Geely Buyout

Volvo kondigde afgelopen week aan dat Google Assistent, Google Maps en de Google Play Store deel zullen uitmaken van de volgende generatie van het infotainment systeem, Sensus, dat op Android draait. Sensus is een een intuïtief systeem waarmee je in de wagen controle hebt over onder meer je audio-systeem en via apps over een oneindig aantal zaken dat autorijden eenvoudiger en aangenamer moet maken.

De toevoeging van Google Maps heeft voor de hand liggende voordelen voor autobestuurders terwijl Google Assistent gebruikers controle via hun stem zullen hebben over diverse functies in de auto zoals de airco, muziek, berichten, enz…

“Door Google Services te integreren in onze auto’s, versnellen we de innovatie in connectiviteit en betekent het ook een stevige stimulans in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen van verbonden diensten”, zegt Henrik Green, Volvo senior VP van research & development in een verklaring. “Binnenkort zullen Volvo bestuurders direct toegang hebben tot duizenden in-car apps die ons dagelijkse leven makkelijker maken  en de rij-ervaring aangenamer maken”.

Reeds vorig jaar kondigden Google en Volvo aan dat ze nauwer wensten samen te werken om Android in toekomstige Volvo-modellen te integreren. Met een dergelijke installatie kunnen bestuurders hun infotainment systeem gebruik los van hun smartphone omdat het systeem zelf op Android draait. Volgens Volvo mogen we het eerste systeem dat op Android draait verwachten over enkele jaren.

Met dank aan Engadget
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: