Polk Audio zet stap naar markt van de Slimme Luidspreker

polk-assist-smart-speaker

Polk Audio is een Amerikaans audiobedrijf dat al bijna 50 jaar meedraait en zet nu de onvermijdelijke stap naar de markt van de Slimme Luidspreker. Het heeft zopas zijn nieuwe Polk Assist Slimme Luidspreker voorgesteld die draait op Google Assistant.

Spraakcontrole is uiteraard de krachtigste eigenschap van Google Assistant waarmee je elke functie van muziekspelen op de Polk Assist kunt aansturen. Maar het is zeker niet het enige. Dat merk je aan de eenvoud waarmee je de luidspreker kunt instellen. Simpel de Assist aansluiten op een stopcontact en de gratis Google Home app voor Android of iOS downloaden. De app neemt het van dan af over en zal je door het installatieproces loodsen.

De Polk Assist beschikt standaard ook over Chromecast waardoor het deel kan uitmaken van je multiroom draadloos audio-netwerk of het kan zelfs de rol van Hub kan innemen. Compatibele apps zijn onder meer Spotify, Pandora, Google Play Music, TuneIn, iHeartRadio en NPR. En omdat audio direct naar de luidspreker wordt gestreamd over de ingebouwde WiFi is er geen verlies aan audiokwaliteit, zoals dat vaak wel het geval is bij een andere technologie zoals Bluetooth.

Van bij de lancering zal Polk Assist al behoorlijk ‘slim’ zijn, maar het zal in de toekomst blijven evolueren. Deze luidspreker is namelijk één van de eerste die gecertifieerd is met Android Things System-on-Modules, waardoor Assist regelmatig veiligheids- en functie-updates van Google zal ontvangen. In tegenstelling tot oudere luidsprekers, zal Polk Assist automatisch updates ontvangen zoals dat gebeurt op je smartphone of PC, waardoor je je nooit zorgen hoeft te maken over een manuele installatie van belangrijke firmware updates.

De lancering van Polk Assist is voorzien voor juni en de prijs zal ca $200 bedragen. Wanneer de Polk Assist near Europa komt is nog niet bekend. Google Assist en Google Home komen nog in de loop van 2018 naar België en Nederland en dat is toch wel iets waar we echt naar uitkijken.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Met dank aan Digital Trends
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s