Jedlix laadt de elektrische auto op wanneer electriciteit het goedkoopst is

jedlix-guenstig-e-autos-laden

Jedlix is een Nederlands startup die met een sterk concept op de markt komt voor het opladen van elektrische auto’s. De Jedlix app maakt verbinding met de elektrische auto en zorgt ervoor dat de auto volledig wordt opgeladen met hernieuwbare energie wanneer de prijs het gunstigst is. Middels een terugbetalingssysteem voor laadstations worden de Jedlix-gebruikers beloond voor hun milieubewustzijn: ca 2 cent per kWh kunnen bespaard worden. Met de ruggesteun van bedrijven als Microsoft, Tesla en BMW, is de Jedlix Smart Charging App op weg naar een succesvolle toekomst.

Sedert 2015 is Jedlix een bedrijf met een missie om de elektrische auto nog aantrekkelijker te maken voor het brede publiek. Met de hulp van Tesla-software en met de ondersteuning van Microsoft kon de startup de Jedlix app snel inzetbaar maken. Ondertussen zijn reeds meer dan 1000 publieke laadstations compatibel met deze slimme oplaadapp. Wel voorlopig enkel in Nederland.

De Jedlix app communiceert met de elektrische auto hoe het staat met de prijs van hernieuwbare energie. Is de vraag kleiner dan het aanbod (bijvoorbeeld ’s nachts) dan zal de batterij helemaal worden opgeladen. Staat de marktprijs echter hoog dan wordt de batterij maar opgeladen zoveel maar nodig is voor de reis naar je volgende bestemming. Zo worden ca 2 cent per kWh bespaard. Vanaf een besparing van 5 euro, kan dit bedrag overgemaakt wordt naar je bankrekening via de app.

Het gebruik van de Jedlix is eenvoudig en overzichtelijk. Tesla-bezitters hebben een bijkomend voordeel omdat ze hun Tesla-account kunnen gebruiken voor aanmelding op de app.

 

jedlix-e-auto-lade-app.jpg

Na installatie kun je in de app 2 vertrektijden instellen waarvoor de batterij steeds minimaal is opgeladen. Zo ben je zeker dat je bvb naar je werk en terug kunt rijden.

Zoals gezegd is Jedlix voorlopig enkel beschikbaar in Nederland, maar de rest van Europa zou volgens informatie van het bedrijf nog dit jaar volgen.

De Jedlix app is beschikbaar voor Android en iOS en kan je downloaden in de overeenstemmende app stores.

Met dank aan Home&Smart

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s