Oval 2.0 is een slimme sensor die van je woning een #slimmewoning maakt

Oval-2.0.jpg

Je woning een brein geven zou wel eens zo simpel kunnen als het installeren van een sensor. Dat is tenminste wat de makers van de nieuwe Oval 2.0 beloven: een alles-in-één-sensor die licht, temperatuur en vochtigheid meet en je meldingen stuury als er iets ongewoons wordt opgemerkt. Of je nu een object of ruimte wilt slim maken, Oval 2.0 zou hier wel eens het verschil kunnen maken.

De Oval 2.0 bouwt verder op het succes van de original Oval die vorig jaar op de markt werd gebracht in 32 landen. De makers achter deze sensor waren zo verheugd over het succes dat ze besloten om snel werk te maken van de volgende generatie van dit product. Het resultaat is de Oval 2.0 die bestempeld wordt als ”een nog slimmere sensor”.

Als je de Oval 2.0 installeert in de buurt van een deur of raam naar keuze, dan kan de sensor je een melding op je smartphone of per email sturen wanneer deze geopend of gesloten zijn. Als je de sensor naast een waterleiding plaatst dan kan deze je informeren of er een lek is of een mechanisch defect. De Oval 2.0 kan ook de temperatuur en vochtigheid in een ruimte meten of van zaken zoals voedsel, medicijnen of planten.

Uiteraard is geen enkel slim product performant zonder dat het werkt met een slimme assistent. Zo werkt de Oval 2.0 met Amazon Alexa of Google Home. Je kunt de assistent vragen naar de temperatuur in je woonkamer of Alexa informeert je wanneer er water in je kelder staat. En dankzij de IFTTT ondersteuning kun je ‘scènes’ creëren zodat apparaten geactiveerd kunnen worden wanneer de Oval 2.0 sensor problemen detecteert.

Er is geen installatie vereist en het opzetten van de Oval 2.0 sensor neemt slechts enkele minuten in beslag. Het kleine formaat en de draadloze opzet zorgen ervoor dat de sensor zowat overal makkelijk en eenvoudig aan zowat elk object of in zowat elke ruimt kan bevestigd worden. De Oval Gateway is draadloos en kan verbonden worden met eender welk WiFi-netwerk. Het bereik van de sensors met de gateway bedraagt ca 50 meter.

Oval 2.0 zoekt zijn weg naar de markt via een crowdfunding campagne op Kickstarter. Zoals steeds moet je de nodige voorzichtigheid aan de dag leggen wanneer je een crowdfunding campagne ondersteunt. Het Oval 2.0 team biedt zijn nieuwe sensor aan een ‘early bird’ prijs van $99 aan en verzending is voorzien voor november van dit jaar.

Klik hier voor de campagne op Kickstarter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s