Ovie Smarterware laat je weten of je voeding nog vers is

ovie-04.jpg

Een Bluetooth knop die je informeert of je voeding nog vers is. Dat is in enkele woorden het concept van Ovie Smarterware.

Zo kan Ovie Smartware je laten weten dat je je moet haasten om die spaghetti op te eten alvorens die slecht wordt. Het systeem bestaat hoofdzakelijk uit een bluetooth knop die je makkelijk op je voedselboxen kan bevestigen. En dan hoef je Alexa nog enkel te vertellen wat er in de box zit. Ovie’s database zorgt voor de rest.

Naast de knop zijn er ook nog speciale boxen en clips voor zakken, maar deze dienen enkel om de Ovie knop een plaats te geven.

Ovie Smarterware werkt niet alleen met Alexa, maar ook met Google Assistant. Als je dus over één van beide beschikt hoef je enkel te zeggen wat in de box of zak zit. Alexa en Google communiceren dan met Ovie’s cloud die over een database beschikt met alle gangbare voedingsmiddelen en hoe lang deze doorgaans vers blijven in je frigo.

Wanneer je op de Ovie knop drukt dan wordt een bluetooth signaal naar je smartphone gestuurd en vervolgens zal Alexa of Google met Ovie communiceren om die specifieke knop te matchen met het voedsel dat je zonet hebt geïdentificeerd. Als je niet over een slimme luidspreker beschikt dan kun je op de knop drukken en de Ovie app gebruiken om het voedsel te identificeren.

Van zodra de Ovie knop gekoppeld is met je voeding zal een lichtring op de knop langzaam van groen over geel naar rood evolueren om je te informeren wanneer je voedsel niet meer vers is. Bij geel moet je dan dringend je voedselrestjes opeten en je krijgt zelfs een melding op je smartphone zodat je het niet vergeet.

Het concept is een beetje hetzelfde als wat we gezien hebben bij de Samsung Family Hub fridge. Maar in plaats van enkele duizenden dollars uit te geven, kost een set van 3 Ovie knoppen slechts ca 77 Euro.

Hier klikken voor de Kickstarter Campagne.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s