FlexSol NxT: Buitenverlichting op zonne-energie met Z-Wave

FlexSol-NxT.jpg

Het Nederlandse bedrijf FlexSol is gespecialiseerd in zonnepanelen en in de ontwikkeling van technologieën voor energierecuperatie. Tevens hebben ze een gamma aan buitenverlichting waarbij het nieuwe model NxT voorzien is van Z-Wave technologie waardoor het volledig compatibel is met Z-Wave Domoticasystemen

NxT is een verlichtingsoplossing die zichzelf van energie voorziet met zonnepanelen in cylinder-vorm en geïntegreerd in een bolderarmatuur. NxT ontvangt zijn zonne-energie en slaat deze vervolgens op in een batterij met grote capaciteit waarmee LED RGBW Lampen een ganse nacht kunnen voorzien worden van energie. NxT is een plug&play verlichtingsoplossing omdat het geen enkele kabel nodig heeft. Deze zonnelamp kan eender waar makkelijk geplaatst worden om voor verlichting te zorgen in elke kleur van de regenboog naar keuze.

FlexSol-NxT-02.png

Deze intelligente oplossing zorgt ervoor dat je makkelijk buitenverlichting van eender waar kunt aansturen door gebruik te maken van een app. NxT kan eenvoudig ingesteld worden om zich automatisch aan te passen bij zonsopgang of zonsondergang zodat je deze verlichting niet meer moet aansturen via een lichtschakelaar. De verlichting kan eenvoudig worden aangepast door de kleur en timing van NxT’s afzonderlijk of in groepen aan te passen afhankelijk van activiteit of stemming en gebruikers kunnen ook aangepaste scènes instellen op basis van persoonlijke voorkeuren. NxT kan ook deel uitmaken van de beveiliging van een woning door een scène in te stellen waarbij de buitenlampen oplichten wanneer een ongewenste bezoeker wordt gedetecteerd.

FlexSol-NxT-01Lennert van den Berg, CEO van FlexSol Solutions stelt het zo: “Dankzij de integratie van Z-Wave in de NxT-lampen hebben we onbeperkte mogelijkheden door de verbinding met andere Z-Wave apparaten. Op die manier verhoogt NxT de veiligheid van de woning en biedt het voordelen op het vlak van comfort en gemak. Door de combinatie van een oplossing op zonne-energie hebben we een volledig draadloos en duurzaam verlichtingsproduct ontwikkeld.”

Met dit product heeft FlexSol Solutions vorig jaar de eerste prijs in een wedstrijd van Z-Wave Labs in de wacht gesleept. Deze wedstrijd beloont fabricanten en ontwikkelaars die Z-Wave in hun producten integreren. FlexSol heeft nog geen prijs of beschikbaarheidsdatum bekendgemaakt.

Met dank aan Blog Domadoo.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s