Russische tech gigant Yandex lanceert eigen slimme luidspreker

yandex.0.png

De Russische zoekgigant Yandex heeft zonet een slimme luidspreker gelanceerd om te concurreren met die andere techgiganten Amazon, Apple en Google. De luidspreker, die luistert naar de naam Alice, is de eerste poging van het bedrijf om nu ook succesvol te zijn met hardware.

Alice beschikt momenteel al over meer dan 4000 skills waaronder skills met fitness tips, bestellen van pizza en nog zoveel meer. De slimme assistent dook voor het eerst op in de mobiele app van Yandex in oktober 2017 en het is tevens de bedoeling om de app in hun taxi business te integreren die vorig jaar in Rusland fusioneerde met Uber.

yandex-smart-speakerDe Yandex Hub beschikt over Bluetooth en een HDMI poort om TV naar verbonden schermen te streamen en heeft behoorlijk indrukwekkende audio specs inclusief twee 10W drivers en een 30W woofer. Op dit moment kan de luidspreker video streamen van het Yandex Platform KinoPoisk en van andere Russiche video streaming diensten zoals Amediateka.

De Yandex Luidspreker zal wellicht enkel beschikbaar zijn voor de Russische markt en zal omgerekend ca 135 Euro kosten. Met deze luidspreker hoopt Yandex een meer toegankelijke en regionaal aangepaste slimme luidspreker te kunnen aanbieden dan deze van Amazon, Apple of Google. Alice zal in Rusland deze zomer te koop zijn gekoppeld aan een premium abonnement met Yandex Music, streaming- en taxidiensten.

Met dank aan The Verge
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s