Klevio lanceert slimme intercom en app waarmee je deuren vanop afstand kunt openen

Klevio-Intercom.png

Klevio, een smarthome startup uit UK, heeft zopas zijn eerste product op de markt gebracht: een slim intercom systeem waarmee je het slot van je voordeur vanop afstand kunt ontgrendelen via een iOS en Android app op je smartphone.

‘Klevio One’ is de naam van dit eerste product dat op bestaande elektrische sloten wordt geïntegreerd en dat eveneens werkt met intercom systemen die je doorgaans vindt op de gemeenschappelijke inkomdeur van appartementsgebouwen.

De aanpak van Klevio verschilt van deze van andere slimme sloten waarbij deze laatste vaak een vervanging van het bestaande slot noodzakelijk maken. Tegenwoordig zijn veel sloten echter al electrisch en Klevio One kan makkelijk gekoppeld worden aan die bestaande elektrische sloten. Indien je echter nog over een manueel slot beschikt dan kan een Klevio installateur je slot aanpassen.

Het grote voordeel van deze aanpak is dat Klevio niet bepaald het wiel opnieuw heeft uitgevonden, maar bestaande elektrische sloten die al vele jaren hun deugdelijkheid  hebben bewezen gebruikt en er eenvoudig slimme connectiviteit aan toevoegt slim maakt.

Daardoor werkt Klevio One met verschillende types van deuren en het is niet nodig om wat dan ook aan de inkomhal van een appartementsgebouw te wijzigen omdat Klevio One zich in het appartement van de gebruiker bevindt. Je kunt je ‘oude’ sleutels ook gewoon verder gebruiken als reserve.

Klevio-Intercom-0&.jpg

Zoals je wellicht al kon vermoeden is het Klevio-Systeem verbonden met de cloud zodat je je slot vanop afstand kunt aansturen en virtuele, eenmalige sleutels kunt toewijzen. Klevio One is beschikbaar in een WiFi-versie en in een abonnementsversie met 4G.

Klevio laat tevens weten dat Klevio One voor lancering uitgebreid werd getest bij 1000 gebruikers in Londen. Dit slimme toegangssysteem kan besteld worden op de website van Klevio.

  • Kan zowel gemeenschappelijk als privé inkomdeuren openen
  • Verbinding: Bluetooth LE 5 en Wi-Fi b/g/n (2.4GHz, WPA2)
  • Stroomvoorziening: 12V/2A, voeding 100-240V~50/60Hz 0.5A
  • Intercom compatibiliteit: ondersteunt een breed gamma van intercom systemen waaronder 2-draads en 5-draads systemen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s